EVİNİZDE VARSA YAŞADINIZ

Zamanımızın çoğunu kapalı alanlarda geçirdiğimiz için soluduğumuz havanın kalitesi oldukça önem taşıyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
29 Kasım 2023 Çarşamba 10:42
325 Okunma
EVİNİZDE VARSA YAŞADINIZ

Zamanımızın çoğunu kapalı alanlarda geçirdiğimiz için soluduğumuz havanın kalitesi oldukça önem taşıyor.

Kapalı ortamlarda oluşan bakteri, küf ve tozlar etrafımızı sararak bizi zehirliyorlar. NASA'nın bitkileri araştırmasının sebebi ise uzay istasyonları ve diğer binaları için, özellikle enerji sıkıntısı halinde, etkin ve ekonomik bir havalandırma / hava temizleme yöntemi bulmak. 

NASA, 1989’da, uzay istasyonlarındaki havanın nasıl temizlenebileceğini araştırırken salon bitkilerinin, özellikle az hava akımı olan kapalı alanlarda; formaldehit, benzen, amonyak gibi zararlı toksinleri havadan emebileceğini keşfetti.

Bu çalışma, iç mekan bitkileri ve hava temizleme yetenekleri ile ilgili yeni çalışmaların temelini de oluşturdu.

Bitkilerimiz belki hava temizleyici makineler kadar efektif olmasalar da daha doğal, daha az maliyetli ve terapötiktirler.

BENJAMİN 

Ne kadar büyük bir saksıya koyarsanız, o kadar büyük bir ağaç olurlar. Yaz aylarında dışarda da yaşayabilen bu ağaçlar evinizin içindeyken evin havasını temizlemeye yardımcı oluyorlar. Karbondioksiti absorbe etme özelliği ile bilinir.

AŞK MERDİVENİ 

Aşk merdiveni bitkisi, evinize oksijen verirken toprağının da asit emici özelliği mevcuttur. Daha çok evlerde dekoratif olarak kullanılan bu çiçek sağlık açısından da faydalıdır. Sık ve minik yapraklarıyla havanın temizlenmesini sağlar.

PAŞA KILICI 

Susuzluğa karşı dayanıklı bir bitki olduğundan bakımı kolaydır. Paşa kılıcını serin ve ışık alan bir yere tutarsanız tüm gece boyunca oksijen salgılar. Hem şık görünümü hem de gerçek bir oksijen kaynağı olması sebebiyle tercih edebileceğiniz bir tür olabilir.

SALON SARMAŞIĞI 

Havadaki kirli gazları yok etmek konusunda en iyi bitkilerden biri olan salon sarmaşığı duvar yüzeyini tamamen kaplayabilir.

KAYNAK: POSTA GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
SaglıkBİTKİLERçiçekler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle