ATATÜRK'ÜN RESİMLERİNİ KİM KALDIRDI ?

Bilecik Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarı ile Haman Sokağı birbirine bağlayan dik yolda yapılan merdiven çalışması göz doldururken, buraya asılan Atatürk resimler bir gecede kimliği belirsiz kişilerce kaldırıldı. 

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
20 Nisan 2024 Cumartesi 15:52
856 Okunma
ATATÜRK'ÜN RESİMLERİNİ KİM KALDIRDI ?

Bilecik Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarı ile Haman Sokağını birbirine bağlayan dik yolda yapılan merdiven çalışması göz doldururken, buraya asılan Atatürk resimler bir gecede kimliği belirsiz kişilerce kaldırıldı. 

Bilecik’in Gazipaşa Mahallesi Hamam Sokakta 2019 yılında Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapımına başlanan Ertuğrul Gazi Camii, geçtiğimiz yıllarda tamamlanarak ibatede açılmıştı. Cami ile bir bina arasında bulvar ile Hamam Sokağı birbirine bağlayan dik yolda da belediye tarafından merdiven çalışması yapılarak cemaatin camiye çıkışları kolay hale getirilmişti. Bu merdiven girişinde mermer sütün üzerine Atatürk’ün Balıkesir Zağnos Paşa Camii’nde verdiği nutku yazılarak ışıklandırıldı.

  Kimliği belirsiz kişilerce kaldırıldı

  Ardından merdiven boyunca caminin duvarına Bilecik Belediyesi tarafından 6 adet Atatürk'ün, Şeyh Edebali'nin bir kaç adet eski Bilecik'in yer aldığı kare ile Sultan İkinci Abdülhamid Han döneminde korumalığını yapan tamamı Söğütlülerden oluşan Söğüt Süvari Alayının bulunduğu fotoğraf karesi asılarak güzel bir görünüme sahip olmuştu.

Nitekim bu Atatürk portreleri geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişilerce kaldırıldı. Bu duruma vatandaşlar tepki gösterirken, yeniden yerlerine asılmasını istediler.

Son Güncelleme: 20.04.2024 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenan 2024-04-20 17:00:00

Bilecik’in kökleri olan Osmanlı ve Mustafa Kemal Atatürk-kahraman askerleriyle hiçbir zaman problemi olmamıştır. Kim ise bu bulunsun ve cezası neyse görülsün. İsteğimiz budur.

Avatar
Emre 2024-04-20 17:29:03

Kimliği belirsiz kişi mi yoksa il müftüsü mü?

Avatar
Umut 2024-04-20 20:33:13

Hangi haysiyetsiz şerefsiz acaba ama bunu görüp engel olmayanlar herşeyden korkan insanları biz yarattık

banner22

resim yükleresim yükle