ÇAYIN İÇİNE 2 YEMEK KAŞIĞI EKLEYİN

Türk toplumu genellikle çay demli ve ser içmeyi sever.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
29 Kasım 2023 Çarşamba 10:55
154 Okunma
ÇAYIN İÇİNE 2 YEMEK KAŞIĞI EKLEYİN

Türk toplumu genellikle çay demli ve ser içmeyi sever.

Fakat açık içmeyi sevenler için farklı bir yöntemle geldik. Uzun yıllardır İngilizlerin sevdiği bu tarif sayesinde hem uzun süre tok kalıp kilo verecek hem de yeni lezzetlere yelken açmış olacaksınız.Sütlü çay meyve, çiçek, karamel aromalı olabilir ancak bilinen en yaygın hali esmer şekerli olanıdır.

Sütlü çay içmek için şu malzemelere ihtiyacınız var: Yarım su bardağı su, 2 adet siyah poşet çay, yarım su bardağı tam yağlı süt, buz küpleri(isteğe bağlı), 2 yemek kaşığı sütle karıştırılmış esmer şeker.Çay için suyu kaynatın. Çay poşetlerinin bulunduğu bir bardağa yarım bardak kaynar su ekleyin ve 5 dakika demlenmeye bırakın . Çay poşetlerini atın ve tamamen soğumaya bırakın. Bir kenara koyun. Buradaki amacınız güçlü aromalı bir siyah çay konsantresidir.Buz, çay, tam yağlı süt ve şekerli yoğunlaştırılmış sütü ekleyin malzemeleri birleştirmek için bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Sonuç tatlı, kremsi, açık renkli bir sütlü çay olmalıdır. Soğuk kış günlerinde bu tarifi denemeyen kalmasın.

SÜTLÜ ÇAYIN KALORİSİ 

Bir çay bardağı sütlü çay, ortalama 17 kalori değerindedir.

SÜTLÜ ÇAYIN FAYDALARI 

İçerisinde birçok vitamin ve mineral barındırır.

Not: Kalp çarpıntınız varsa veya mide sorunu yaşıyorsanız doktorunuza danışmadan tüketmeyiniz. 

KAYNAK: POSTA GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
SütlüçayFaydaları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle