BİR LOKMASI BİLE ÇÜRÜTÜYOR!

Tabaklara konan birbirinden lezzetli onlarca yemek, özellikle de damak tadımıza hitap edenleri, bizi çekici bir şekilde çağırır.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
29 Nisan 2024 Pazartesi 10:52
118 Okunma
BİR LOKMASI BİLE ÇÜRÜTÜYOR!

Tabaklara konan birbirinden lezzetli onlarca yemek, özellikle de damak tadımıza hitap edenleri, bizi çekici bir şekilde çağırır.

Ancak, hangi besinlerden kaçınmamız gerektiğine dair bilgiler, düşündüğümüzden daha geniş bir yelpazeye sahip olabilir. Dolayısıyla, "mutlaka uzak durulması gereken" gıdalar listesini yeniden gözden geçirmek son derece önemlidir.

SÜTSÜZ KAHVE KREMASI

Uzman Diyetisyen Julie Andrews, hidrojenize yağları içeren bu ürünün özellikle sıvı formuyla karaciğer için risk oluşturan yüksek fruktozlu mısır şurubu içerdiğini belirtiyor.Ayrıca sindirim problemleri ve çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.Üstelik, içerdiği yapay tatlandırıcılar da çeşitli sorunlara sebep olabilir.Bu nedenle, bu alternatif yerine sade kahve içmeyi veya yulaf, badem ve hindistan cevizi sütü gibi seçenekleri tercih etmek daha sağlıklı olabilir.

AZ YAĞLI YER FISTIĞI EZMESİ

Fıstık ezmesi, içeriğinde bulunan "doymamış yağlar" sayesinde aslında oldukça faydalı bir gıdadır.Ancak, diyetisyenler, yağı azaltılmış fıstık ezmesi tüketmenin faydadan çok zarar getirebileceğini uyarıyorlar.Çünkü bu ürünler, genellikle kalp sağlığına uygun miktarda yağ almanızı engellemekle kalmaz, aynı zamanda ekstra şeker ve katkı maddeleri tüketmenize neden olabilir.Bununla birlikte, yağı azaltılmış fıstık ezmesinde bu yağın telafi edilmesi için eklemeler yapıldığına dair uyarılar da mevcuttur.Fıstık ezmesi seçerken en önemli nokta, doğallığına dikkat etmektir. İdeal olarak, etiketinde sadece üç bileşen bulunmalıdır: yer fıstığı, yağ ve belki biraz tuz.

HAZIR KAHVALTILIK GEVREKLER

Sabahları hızlıca hazırlanabilen bu gevrekler, beyaz unla yapıldığında düşündüğünüzden daha zararlı olabilir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle