GECE SÜRÜP SABAHA KADAR BEKLETİN

Saç derisi mantarı, egzama, kepek ve kaşıntı en sık görülen saç sorunlarının başında geliyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:43
59 Okunma
GECE SÜRÜP SABAHA KADAR BEKLETİN

Saç derisi mantarı, egzamakepek ve kaşıntı en sık görülen saç sorunlarının başında geliyor.

Özellikle saç mantarı tedavi edilmediğinde bulaşıcı olabiliyor. Saç mantar ve egzama gibi sorunları olanların mutlaka bir uzmana danışmaları gerekiyor. Ancak bu saç problemlerine karşı deneyebileceğiniz bazı doğal yöntemler de var. Saç mantar, egzama, kepek ve kaşıntıdan kurtulmak için bu doğal yöntemleri deneyebilirsiniz.Saç mantarı ile hayatınızın belirli bir döneminde karşı karşıya kalabilirsiniz. Özellikle deri ve zührevi hastalıkları arasına giren saç mantarı tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Bağışıklığın zayıflaması, saç diplerini temizlememek, yanlış bakım ürünleri kullanılması saçlarda mantar oluşmasına sebep olabilir.Saç derisinin beyaz pullar şeklinde dökülmesi, genelde saç derisinde egzama varlığının en yaygın belirtisi. Saçta egzama, bazen insanların kepek olarak da adlandırdığı seboreik dermatit olabilir.Bu egzama türü, saç derisini en sık etkileyen tiptir. Farklı egzama türlerinin tipik özellikleri ise kaşıntılı, kırmızı ve bazen de iltihaplı bir saç derisi olarak sıralanabilir.

JOJOBA YAĞI 

Jojoba yağı saç derisini yumuşatarak saç diplerindeki kuruluğu engeller. Saç tellerini güçlendirerek dökülme sorununu ortadan kaldırır. Cilt tarafından çok kolay emilir.

Jojoba yağı saç köklerinin nefes alarak sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Ayrıca saç uzatma ve gürleştirme de en önemli çözümlerden biridir.

Jojoba yağını tek başına kullanabileceğiniz gibi şampuan ve saç kremlerinizin içerisine ekleyerek de kullanabilirsiniz

LAVANTA YAĞI 

Lavanta yağı güzel kokusu ile en sık tercih edilen saç bakım yağları arasında yer alır. Lavanta yağı hem saçların dökülmesini durdurur hem de saçların koparak kırılmasını engeller.

BİBERİYE YAĞI 

Biberiye yağı, saç büyümesini destekleyici özellikleriyle bilinir. Saç dökülmesini önlemeye, kafa derisindeki kan dolaşımını uyarmaya ve saç büyümesini desteklemeye yardımcı olan antioksidanlar içerir. Ayrıca saçların erken beyazlamasını önlemede etkili olduğuna inanılır.

KAYNAK: POSTA GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle