HALSİZLİĞİ BİTİRİYOR

Halsizlik ve yorgunluk bu besinler sayesinde yerini gün boyu bitmeyen enerjiye bırakıyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
14 Mayıs 2024 Salı 10:42
76 Okunma
HALSİZLİĞİ BİTİRİYOR

Halsizlik ve yorgunluk bu besinler sayesinde yerini gün boyu bitmeyen enerjiye bırakıyor.

Yapılan araştırmalar, gün içerisinde bu besinlerden tüketen kişilerin daha kaliteli uyku uyuduklarını bu sayede sabahları daha dinç uyandıklarını gösterdi. Uzmanlar, halsizliği ve yorgunluğu bitiren besinleri tek tek sıraladı.

BALIK:

Omega-3 bakımından en zengin besinlerden biri olan yağlı balıklar, bilişsel fonksiyonları iyileştiriyor ve enerji seviyesini artırıyor. Somon, sardalya ve alabalık gibi yağlı balıklar haftada bir kez tüketildiğinde vücudun enerji dengesini düzenliyor.

YOĞURT:

Probiyotik bakımından zengin olan yoğurt, sindirim sistemini düzenliyor ve enerji seviyesini artırıyor. Günde bir kase yoğurt tüketildiğinde akşam uykuya geçiş süresi kolaylaşıyor ve gece boyunca vücut dinlendiği için sabah daha enerjik uyanılıyor.

KAHVE:

Kahve, kafein içermesinden dolayı enerji seviyesini artırıyor. Günde 1-2 fincan kahve tüketildiğinde vücut daha enerjik hissediyor ancak daha fazla tüketildiğinde kısa süre içinde tam tersi etki yaratarak yorgunluk hissediliyor.

MUZ:

Potasyum içeren muz, en hızlı enerji kaynaklarından biridir. Özellikle egzersiz öncesi tüketildiğinde vücut direncini artırır.

KİVİ:

Bol miktarda C vitamini içeren kivi, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve enerji seviyesini artırıyor. Uyumadan önce bir adet kivi tüketildiğinde uyku kalitesini artırıyor ve sabah dinç bir şekilde uyanmayı sağlıyor.

AVOKADO:

En sağlıklı yağlar grubunda olan avokado, enerji seviyesini artırmayı sağlar. Potasyum ve lif bakımından zengin olduğu için vücut direncini artırır. Sindirim sistemini düzenler ve kabızlığı önler.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER:

Ispanak, pazı ve lahana gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, demir bakımından oldukça zengindir. Antioksidan bakımından zengin olan koyu yeşil yapraklı sebzeler, bilişsel fonksiyonların iyileşmesini kolaylaştırıyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle