MERKEZ İLÇE SEÇİMLERİ İPTAL Mİ OLUYOR?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Merkez İlçe 35. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

05 Aralık 2015 Cumartesi 13:00
1892 Okunma
MERKEZ İLÇE SEÇİMLERİ İPTAL Mİ OLUYOR?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Merkez İlçe 35. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.  

 

 

 Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi’nde gerçekleşen kongreye tek aday olarak giren mevcut başkan Gültekin Çalışkan 192 delegenin 102’sinin oyunu alarak tekrar başkan seçildi. Divan  Başkanlığını Milletvekili Yaşar Tüzün, Divan Katip Üyeliklerini Belediye Meclis üyesi Seyfi Özgen ve Kadın Kolları Eski Başkanı Necla Eker'in yaptı. Kongreye tek liste halinde giren Gültekin Çalışkan 14 kişilik yönetim kurulu üyesi oluşturdu. Bu listede CHP tüzüğüne göre hazırlanan blok listenin yüzde 33’ünün bayanlardan oluşması gerekiyordu. Tüzüğü dikkate almayan yetkililer, listede 5 bayan yazmaları gerekirken, 3 isim yazdı.

 

 

Seçimde oluşan bu tablo Tekirdağ’da yapılan kongreyi akıllara getirdi. Tekirdağ’daki kongrede tüzüğe aykırı hareketten dolayı mahalle delege seçimlerine kadar iptal edilmişti. Tekirdağ’da oluşan bu tablodan sonra “Bilecik'te seçimlerin ne olacağı merak ediliyor.

 

 

Öte yandan, yönetim kurulu üyeliğine yazılan Hüseyin Korkman’ın partiye üyeliği bulunmadı iddia edilirken, bu iddiaları parti üye sorgulama sistemi doğruladı.

 

 


Son Güncelleme: 05.12.2015 13:00
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKCHPİLÇEMerkez
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle