CHP 35. OLAĞAN MERKEZ İLÇE KONGRESİNİ TEK ADAY OLARAK GİREN MEVCUT BAŞKAN YENİDEN SEÇİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Merkez İlçe 35. Olağan kongresi gerçekleştirdi.

05 Aralık 2015 Cumartesi 13:41
1298 Okunma
CHP 35. OLAĞAN MERKEZ İLÇE KONGRESİNİ TEK ADAY OLARAK GİREN MEVCUT BAŞKAN YENİDEN SEÇİLDİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Merkez İlçe 35. Olağan kongresi gerçekleştirdi.  
 
 
 
 
   Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi’nde gerçekleşen CHP Bilecik Merkez İlçe 35. Olağan kongresine tek aday olarak giren, mevcut başkan Gültekin Çalışkan 192 delegenin 102’sinin oyunu alarak tekrar başkan seçildi. Divan Başkanlığını Milletvekili Yaşar Tüzün, Divan Katip Üyeliklerini Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen ve Kadın Kolları Eski Başkanı Necla Eker ‘in yaptığı, kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
 
 
 
 
   “TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINDIĞI BİR GÜN”
 
   Açılış konuşması yapan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, parti tüzükleri gereği her 2 yılda bir olağan kongre takvimlerini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bugün 5 Aralık, birçok Avrupa ülkelerinde bu haklar kadınlara verilmez iken Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının tanındığı bir gün. Tam 81 yıl önce birçok Avrupa ülkesinde bu haklar tanınmaz iken Türkiye'de çağdaş Cumhuriyet Dönemi'nde bu hakların tanınmasının onurunu yaşayan saygı değer Türk Kadınları gününüz kutlu olsun.
 
 
 
 
   5 Aralık aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bilecik'e ilimize ziyaret ettiği gündür. Tam 95 yıl önce Anadolu aydınlatması döneminde Mustafa Kemal Atatürk'ün ilimize teşrif ettiği gündür. Aydınlık günlere Cumhuriyet Halk Partisi'nin genelde ki iktidar dönemlerinde 5 Aralık Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bilecik'e gelişi daha çok görkemli bir şekilde kutlanmanın sözünü huzurunuzda veriyorum. Kongremizin İlimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
 
 
     
       “ADALET VE EŞİTSİZLİK İÇİN KURULMUŞ OLAN BİR PARTİYİZ”
 
   CHP Bilecik İl Başkanı Şinasi Çetinkaya, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda yapılan seçimlerle bu gibi güzellikleri hep beraber yaşayacaklarını ve yaşatacaklarını söyledi. Sosyal Demokrasi'nin hukukun üstünlüğünün ve insan haklarının ülkede güvence altına alınabilmesinin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi'nin varlı olduğunu söyleyen Çetinkaya, sözlerine söyle devam etti:
 
 
 
 
   “Adalet ve eşitsizlik için kurulmuş olan partimiz yine bu hedefler doğrultusunda güncellenerek yoluna devam edecektir. Halkın iktidarı için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu süreç içerisinde partimizin tüm neferlerine önemli görevler düşmektedir. Bunu da başaracağımıza yürekten inanıyorum. Kongremiz bu güzel ilimize ve ilçemize hayırlı olsun.”
 
 
 
 
      “TÜRKİYE'DE OYUNU EN ÇOK ARTIRAN İL BİLECİK'TİR”
 
   Tek liste halinde seçimlere giren mevcut başkan Gültekin Çalışkan ise, 30 Temmuz 2013'te olağanüstü kongre ile göreve geldiğini anlatarak, “Bu süreçte 2011 Genel Seçim’inde 11 bin 366 oy, 2014 Yerel Seçim’inde 1 0bin 242 oy aldık. 1 İl Genel Meclisi, 5 Belediye Meclis Üyeliği, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandık. Bütün ilçe başkanı arkadaşlarımızla birlikte koordineli çalışma sonucunda başarılı bir ön seçim gerçekleştirdik. 29 Mart ön seçimi meşalenin yakıldığı günden beri 7 Haziran genel seçimleri başarılı sayılacak ve ardından 1 Kasım seçimlerinde 1 Milletvekili çıkardık.
,
 
 
 
   Türkiye'de oyunu en çok artıran il Bilecik'tir. Azim, çalışmak, güven ve dürüstlük çalışmalarımızın ilkesiydi” ifadelerine yer verdi
 
 
 
   Konuşmanın ardından 192 delegenin 105’i oy kullandı. 3 oy geçersiz sayıldığı kongrede mevcut başkan Gültekin Çalışkan tekrar CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlığına seçildi.Kongreye, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Salih Elmas,  Bilecikspor Kulübü Başkanı İsmail Cinoğlu, ADD Başkanı Feyzi Köse, Bilecik Giyim ve Mensucat Odası Başkanı Haşim Balcı, Yiyecek Maddesi Satan Esnaflar Odası Başkanı Ahmet Subaşı, il ve belediye meclis üyeleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve delegeleri de katıldı.

Son Güncelleme: 05.12.2015 13:41
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKCHPKongreSeçim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle