ZAHMETSİZ KİLO VERMENİN SIRRI!

Birçoğumuz, genel sağlığımızı iyileştirmek ve kendimizi daha iyi hissetmek amacıyla fazla kilolarımızdan kurtulma yolunda çeşitli yöntemlere başvuruyoruz.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
20 Ocak 2024 Cumartesi 11:17
99 Okunma
ZAHMETSİZ KİLO VERMENİN SIRRI!

Birçoğumuz, genel sağlığımızı iyileştirmek ve kendimizi daha iyi hissetmek amacıyla fazla kilolarımızdan kurtulma yolunda çeşitli yöntemlere başvuruyoruz.

Ancak kilo verme konusunda temel önem taşıyan belirli ipuçları bulunmaktadır. Bu ipuçları, çeşitli araştırmalar tarafından da desteklenmiş ve uygulandığında kilo kaybını kolaylaştırır. Bu noktaları kendi yaşam tarzınıza entegre etmek, sağlıklı bir kilo verme sürecini destekleyebilir.

GÜNEŞ IŞIĞINA DAHA FAZLA MARUZ KALMAK

Güneş ışığı sadece sizi canlandırmakla kalmaz, aynı zamanda kilo verme sürecinize de destek olabilir.PLOS ONE dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, günün erken saatlerinde güneş ışığına maruz kalan bireylerin, günün ilerleyen saatlerinde güneşe maruz kalanlara göre daha ince olduğunu gösteriyor.Bu nedenle, sabah erken saatlerde uyanıp perdelerinizi açmaya özen göstermek önemlidir.Sonrasında bir fincan kahve hazırlayarak günün erken saatlerinin keyfini çıkarabilirsiniz.Bu aşamada, eğer fırsatınız varsa dışarı çıkıp kısa bir yürüyüş de yapabilirsiniz.

BÜYÜK TABAKLARI KÜÇÜK OLANLARLA DEĞİŞTİRMEK

Porsiyon kontrolü sağlamak ve daha az kalori tüketmek için büyük yemek tabaklarını küçük salata tabakları ile değiştirmek faydalı olabilir.

SERİN ORTAMDA UYUMAK

Yağ yakımını desteklemek için serin ortamda uyumak yeterli olabilir.

SU İÇMEK

Obesity dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre, yemek yemeden önce yarım litre su içen bireylerin, yeterince su içmeyenlere oranla daha fazla kilo verdikleri belirlendi.

YETERİNCE UYUMAK

Ünlülerin fitness ve beslenme uzmanı Jay Cardiello, "Tüm ünlü ve profesyonel sporcu danışanlarıma gecelik 6 ila 8 saat arası uyumalarını söylüyorum" ifadesini kullanıyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle