SAÇ DÖKÜLMESİNİ DURDURUYOR

Saç dökülmesi, neredeyse herkesin hayatının bir döneminde yaşadığı bir problemdir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
15 Mart 2024 Cuma 10:58
114 Okunma
SAÇ DÖKÜLMESİNİ DURDURUYOR

Saç dökülmesi, neredeyse herkesin hayatının bir döneminde yaşadığı bir problemdir.

Uzmanlar, saç dökülmesini durdurabilmek için bileşenleri güçlü olan bitkilerden faydalanmak gerektiğini vurguluyor. Yapılan araştırmalar, saç dökülmesine karşı en etkili bitkileri ortaya çıkardı. Saç dökülmesi genellikle genetik yatkınlık olarak ortaya çıkar. Erkeklerde ve kadınlarda farklı şekillerde ortaya çıkan saç dökülmesi, saç foliküllerindeki hasar sonucu oluşur. Bu hasarın giderilmesi için saç dökülmesinin kellik boyutuna gelmeden önce giderilmesi gerekir.Hormonal değişiklikler de saç dökülmesinin en önemli nedenlerinden biridir. Aynı zamanda stres ve sağlıksız beslenme gibi sorunlar saç dökülmesini beraberinde getirir.

ALOE VERA:

Saçı nemlendiren aloe vera, iltihaplanmayı azaltır ve saç büyümesini sağlar. Saç dökülmesini durduran aloe vera aynı zamanda kepeklenme problemini de ortadan kaldırır.

BİBERİYE:

Biberiye yağı, saç derisini uyararak saç foliküllerini destekler. Saç dökülmesini durduran biberiye yağı, şampuanlara birkaç damla damlatılarak kullanılabilir.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI:

Saçı besleyen ve nemlendiren hindistan cevizi yağı, aynı zamanda saç köklerindeki iltihabı azaltır. Aynı zamanda saç köklerini güçlendiren hindistan cevizi yağı, dökülmeyi durdurur.

NANE:

Nane yağı, saç derisini ferahlatma özelliğinin yanında kan dolaşımını artırdığı için saç folüküllerini uyarır. Saç dökülmesinin azalmasını sağlayan nane yağı aynı zamanda saç dökülmesini azaltıyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle