MİDE BULANTISINI TEK SEFERDE KESİYOR!

Mide bulantısı, stres durumlarından hastalıklara birçok noktada ilk ortaya çıkan rahatsızlık semptomlarının başında geliyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
19 Ekim 2023 Perşembe 10:23
227 Okunma
MİDE BULANTISINI TEK SEFERDE KESİYOR!

Mide bulantısı, stres durumlarından hastalıklara birçok noktada ilk ortaya çıkan rahatsızlık semptomlarının başında geliyor.

İster uzun yolda yaşadığınız "yol tutması" süreci olsun, ister hamilelikteki sabah bulantıları, bu hissin hemen ortadan kalkması için bir arayış içine girmeniz oldukça normal. Bulantıyı kesmenin ise en etkili yolu, birkaç besinden geçiyor.

KRAKER

Ekmek, kraker gibi nişasta oranı yüksek yiyecekler, mide asidinin emilmesine ve mide bulantısının giderilmesine yardımcı olabilir. Böylece midenizde oluşan "sakinleşme" hissi, mide bulantınızı da büyük oranda kesebilir.

ZENCEFİL

Toz zencefilin bulantı ve kusmayı azalttığı tespit edildi. Bir fincan zencefil çayı da deneyebileceğiniz alternatifler arasında bulunuyor.

SU

Susuz kalmak, sıklıkla mide bulantısına eşlik eden önemli sorunlardan biri. Ayrıca mide bulantısıyla birlikte oluşan baş ağrısı da bu sorunla bir arada gelir genellikle.Burada da önemli olan içilen su miktarı. Su içmek, sıvı kaybını önleyerek birçok anlamda kişiyi rahatlatırken, aynı zamanda kısa sürede fazla su içmek, mide bulantısını kötüleştirebilir. Bu nedenle ufak yudumlarla, fakat sık aralıklarla su içmek, bulantıyı hafifletebilir.

KURUYEMİŞ

Protein eksikliği, mide bulantısına sebep olan durumlardan biridir. Bu nedenle protein içeren fakat sindirimi kolay besinlere yönelmek, bu sorunu çözebilecek alternatiflerden biridir. Üstelik enerji de veren kuruyemişler, mide bulantınızı hafifletebilir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle