IHLAMURUN İÇİNE 3 ADET ATIN!

Bağışıklık sistemi, vücudun korunmasını sağlayan savunma sistemine denilir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
30 Ekim 2023 Pazartesi 10:40
189 Okunma
IHLAMURUN İÇİNE 3 ADET ATIN!

Bağışıklık sistemi, vücudun korunmasını sağlayan savunma sistemine denilir.

Bağışıklık sisteminin güçlü olması ise hastalıklara karşı vücudun dirençli olmasını sağlar. Özellikle grip, soğuk algınlığı ve öksürüğün arttığı mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi önemlidir. Güçlü bir bağışıklık sistemi ise tüketilen besinler aracılığıyla desteklenebilir. Sizler için faydalarını sıraladığımız bu besin; bağışıklık sistemini güçlendirebilir, gribe ve soğuk algınlığına karşı iyi gelebilir, kuru öksürüğü ortadan kaldırmada etkilidir. 

SOĞUK ALGINLIĞINI BİTİREN DOĞAL TARİF

Bir tencereye 6 su bardağı su ekleyin ve içerisinde 10 tane kuşburnu, 8 tane kuru kayısı, 1 çay bardağı kadar kuru üzüm haşlayın. Ardından ocağın altını kapatın ve içerisine 1 tutam ıhlamur, 1 tane çubuk tarçın ve 3 tane karanfil ekleyip kapağını kapatın. Soğuduktan sonra içebilirsiniz.Bu tarifi geceleri yatmadan önce tüketin. Kısa sürede soğuk algınlığı semptomlarınızın azaldığını göreceksiniz. Ancak etkili olması için günlük olarak yapılıp tüketilmesi önerilmektedir.

KURU ÖKSÜRÜĞÜ GİDERMEK İÇİN:

Soğuk havalarda sık sık görülen grip ve soğuk algınlığına iyi gelen ıhlamur, kuru öksürüğe karşı da iyi gelebilir. Bunun için ballı ıhlamur hazırlayabilirsiniz, bu karışım sayesinde kuru öksükten kurtulabilir, boğazın yumuşamasını ve balgam atmayı sağlayabilirsiniz. Ballı ıhlamur; vücudun direncinin artırılmasını da sağlar.

IHLAMUR ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Ihlamur çayı hazırlamak için ilk olarak 1 bardak su kaynatın. Su kaynadığı zaman 1 tatlı kaşığı kurutulmuş ıhlamur çiçeği ile yaprağından oluşan karışımın üzerine döküp 10 dakika boyunca demlenmesi için bekleyin. 10 dakika sona erdiği zaman ıhlamur çayını içebilirsiniz.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle