SİNÜSLERİ ADETA YIKAYAN O TARİF!

Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların en çok görüldüğü bu dönemde yaşanılan "burun tıkanıklığı" sorunu en rahatsız eden semptomlardan biri.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
30 Ekim 2023 Pazartesi 11:10
233 Okunma
SİNÜSLERİ ADETA YIKAYAN O TARİF!

Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların en çok görüldüğü bu dönemde yaşanılan "burun tıkanıklığı" sorunu en rahatsız eden semptomlardan biri.

Bir türlü açılmayan burun tıkanıklığının aslında oldukça etkili birkaç yöntemi mevcut. Sinüslerdeki tıkanıklığı kısa sürede ortadan kaldıran bu tarif, kısa sürede hastalığa karşı önlem almayı da sağlıyor.Burun tıkanıklığının hem gün içerisinde hem de gece boyunca oldukça rahatsız edici olması, herkes için ortak bir özellik. Ağızdan nefes almaya çalışmak, uyku esnasında tıkanıklık sebebiyle sık sık uyanmak gibi sorunlarla karşılaştığınızda buna bir çözüm aramak için çaba gösterebilirsiniz. Aslında burun tıkanıklığı sorununu çözen birkaç basit yöntem var.

MUTLAKA SUYU FARKLI ŞEKİLLERDE KULLANIN

Su içmenin her hastalık için en etkili ve vazgeçilmez formül olduğunu biliyoruz. Fakat burun tıkanıklığında suyu aynı zamanda bir nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.Ortamda buharlaşma seviyesini artırarak nem oranında ortaya çıkan artış, aslında burun tıkanıklığını hafifletmenin de en iyi yolu. Nasıl mı?Sinüslerde biriken mukusun incelmesine ve sinüslerin boşalmasına yardımcı olurken aynı zamanda burun içinde nemlenme sağlayarak burun tıkanıklığını açacak olan akışı sağlar.Bitki çayı gibi sıcak içecekler, bu nemliliği sağlayacak en doğru araçlardan biri. Sıcak içeceklerin buharından da bu anlarda faydalanabilirsiniz.

BURUN TEMİZLEME

Burun tıkanıklığını ve tahrişi ortadan kaldırmada en etkili yöntemlerden biri olan burun yıkama işlemi, en iyi seçeneklerden biri.Tuzlu su ile burun yıkama, özellikle burun kanallarınızı nazikçe temizlemenizi sağlıyor. Bunun için burun temizleme şişeleri ve "neti pot" adı verilen kitleri deneyebilirsiniz.v

Burun tıkanıklığını açan karışım:

  • Kuru bir karışım oluşturmak için 3 çay kaşığı iyot içermeyen tuzu 1 çay kaşığı kabartma tozu ile karıştırın.

  • 1 çay kaşığı kuru karışımı 1 bardak damıtılmış, sterilize edilmiş veya filtrelenmiş suda eritin.

    Bol miktarda solüsyonu bir burun deliğine dökün, püskürtün veya fışkırtırken başınızı eğerek diğer burun deliğinden dışarı akmasını sağlayın. Bunu her burun deliğiyle yapın. Ayrıca bakterileri ve tahriş edici maddeleri de temizler.

    İçinde bakteri birikebileceğinden, her kullanımdan sonra burun temizleme kitini iyice temizlemelisiniz. Ayrıca sinüslerinizi enfekte edebilecek bakteriler içerebileceğinden asla düz musluk suyu kullanmayın. Musluk suyu kullanıyorsanız önceden kaynatmayı unutmayın.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle