HER LOKMASI ZEHİR SÖKEN MUCİZEVİ BESİN

Bağırsak söz konusu olduğunda çeşitlilik çok önemlidir. Diyetinizdeki bitki bazlı gıdaların çeşitliliği ne kadar geniş olursa, bağırsak mikrobiyomunuzun da o kadar zengin ve besleyici olması muhtemeldir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
03 Ocak 2024 Çarşamba 11:02
108 Okunma
HER LOKMASI ZEHİR SÖKEN MUCİZEVİ BESİN

Bağırsak söz konusu olduğunda çeşitlilik çok önemlidir. Diyetinizdeki bitki bazlı gıdaların çeşitliliği ne kadar geniş olursa, bağırsak mikrobiyomunuzun da o kadar zengin ve besleyici olması muhtemeldir.

Meyveler, sebzeler, baklagiller, kuruyemişler ve tam tahıllardan oluşan bir 'gökkuşağı' yemeye çalışın. Her renk, bağırsak sağlığınız için harikalar yaratabilen bitkisel besinler olarak bilinen farklı türde faydalı bileşikleri temsil eder.Mor patlıcanlardan parlak kırmızı domateslere, yeşil yapraklı sebzelerden sarı biberlere kadar tüm renk paletini tabağınızda birleştirmeye çalışın. Doğal probiyotikler sunan lahana turşusu ve yoğurt gibi fermente gıdalar ise bağırsak floranızı destekleyerek sağlıklı bir organ işlevine katkıda bulunur.Lif, bağırsak sağlığınızı yönetirken en iyi arkadaşınız olabilir. Bu, bağırsak sağlığının nihai kahramanıdır ve düzenli bağırsak hareketlerini teşvik etmekten sorumludur.Lif bakımından zengin bazı gıdalar arasında tam tahıllar, brokoli gibi gevrek sebzeler, meyveler ve kuru yemişler bulunur. Bunları diyetinize dahil etmek yalnızca kendinizi daha uzun süre tok hissetmenizi sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda bağırsak hareketlerinizin de düzenli olmasını sağlayacaktır.Düzenli fiziksel aktivite bağırsaklarınızdaki kasları uyarmaya, sindirime yardımcı olmaya ve kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir. Bunun için çok sıkı bir spor yapmaya ihtiyacınız da yok üstelik.Yapmayı sevdiğiniz bir şey bulun ve günde en az 30 dakika ayırmayı hedefleyin. Dans etmek, bahçe işleri yapmak, köpeğinizi gezdirmek, veya yürüyüşe çıkmak… Tüm bunlar hareket alanınızı genişletecektir.Sağlıklı bir bağırsak için bol su içmek şarttır. Su, yediğiniz yiyeceklerin parçalanmasına yardımcı olur ve vücudunuzun besinleri emmesine olanak tanır. Ayrıca dışkınızı yumuşatır ve düzenli bağırsak hareketlerini destekler.Peki ne kadar içmelisiniz? Genel kural günde 8 bardaktır, ancak sıcak yaz aylarında veya egzersiz yaparken daha fazlasına ihtiyacınız olabilir. Eğer "çok fazla su içemiyorum" diyorsanız, sıvı alımı hedeflerinize ulaşmak için bitkisel çaylar, demlenmiş sular veya canlandırıcı bir dilim karpuz gibi su içeriği yüksek besinleri deneyebilirsiniz.

KAYNAK SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
HerLokmasıZehirSöküyor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle