HER LOKMASI CAYIR CAYIR TAĞ YAKAN 10 BESİN!

Vücuttaki yağ oranını azaltmak isterken genellikle neden bu kadar zor olduğuna dair sıklıkla şikayet etmişsinizdir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
17 Ekim 2023 Salı 11:05
99 Okunma
HER LOKMASI CAYIR CAYIR TAĞ YAKAN 10 BESİN!

Vücuttaki yağ oranını azaltmak isterken genellikle neden bu kadar zor olduğuna dair sıklıkla şikayet etmişsinizdir.

Bunun için farklı yollar denemeye çalışmak düşündüğümüzden daha yaygın. Fakat aslında birkaç besin ile bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.Aslında diyet "kısıtlılık" ile eş anlamlı gibi gelse de gerçek çok farklıdır. Bazı besinleri günlük beslenme planınıza eklemek, tam aksi bir yönde etki göstererek yağlarınızı yakmayı kolaylaştırabilir.Uzman Diyetisyen Amy Goodson, yağ yakmanın en önemi formülünün yaşam tarzını değiştirmek olduğunu söylüyor.

TARÇIN

Yulaf ezmenize veya sütünüze ekleyebileceğiniz ve oldukça pratik bir kullanıma sahip olan tarçın, kan şekeri yönetimi sayesinde yağ kaybını artırabilir. Tarçın, insülin duyarlılığını artırarak kan şekerini düzenleyebilir. Böylece düzenli olan kan şekeri ise iştahı ve aşırı yeme sorununu ortadan kaldırarak ekstra kalori alımını engelleyebilir. Ayrıca Journal of Nutritional Science and Vitaminology dergisinde 2012 yılında yapılan bir araştırmada tarçında bulunan "sinnamaldehit" adı verilen bileşiğin tüketiminin karın bölgesindeki yağları azaltabildiğini gösterdi.

SOMON

Protein ve sağlıklı yağlar bakımından zengin olan somon, kilo vermenizi de sağlayabilecek besinlerin başında geliyor. Vücuttaki yağ oranını azaltabilme konusundaki etkisi ise oldukça güçlü. Goodson, bu balığın iltihabı önleyen özellikleri sayesinde yağ metabolizmasını etkileyerek yağ yakımını kolaylaştırabileceğini de dile getiriyor. Hindawi adlı bir dergide yayınlanan araştırma sonuçları, somonda bulunan omega-3 yağ asitleri alımının, metabolizma hızınızı artırdığını ve dinlenme esnasında bile daha fazla yağ yakmanızı sağladığını göstedi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle