GECELERİ ORTAYA ÇIKAN BU AĞRIYA DİKKAT!

Her geçen gün artan rakamlarıyla diyabet, en büyük halk sağlığı sorunlarının başında geliyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
21 Ekim 2023 Cumartesi 11:37
155 Okunma
GECELERİ ORTAYA ÇIKAN BU AĞRIYA DİKKAT!

Her geçen gün artan rakamlarıyla diyabet, en büyük halk sağlığı sorunlarının başında geliyor.

Yanlış beslenme, obezite gibi faktörler bu artışı tetikleyen en önemli unsurlardan. Üstelik diyabetin ilk aşamalarda belirgin bir uyarı işareti vermemesi, hastalığın daha kolay ilerlemesine ve ileri aşamalarda fark edilmesine yol açıyor.

Bu nedenle mutlaka birçok uyarı işaretini dikkate almak önem taşıyor.İnsüline yanıt vermeyen veya hormon eksikliğinden dolayı ortaya çıkan kan şekeri seviyeleri düzensizliği, diyabete yol açar. Bu süreç yönetilmediğinde ise sinir uçlarında dahi ortaya çıkan ciddi hasar, yüksek glikoz seviyeleri sebebiyle ortaya çıkabilir. Bu noktada özellikle geceleri ortaya çıkan bir hisse dikkat etmek gerekiyor.Hormonal değişimler, kişi diyabet olsun veya olmasın kan şekeri seviyelerinde yükselişe sebep olabilir. Bu değişim ise farkına varmadığımız bazı belirtilerle kendini gösterebilir.Semptomlar, genellikle kan şekeri önemli ölçüde yükselmeden kendisini "belirgin" bi şekilde ortaya çıkarmıyor. Bu nedenle diyabet hala "etkisiz hale getirilebilecekken" fark edilmiyor.Geceleri ortaya çıkan baş ağrısı ise kan şekeri seviyelerinin çok yükseldiğine dair önemli bir "erken uyarı işareti" olabilir. Uyurken kan şekeri seviyeleri yükseldiğinde bu ağrı daha da belirgin hale gelebilir.Uzmanlar, geceleri yükselen kan şekerinin "hiperglisemi" yani yüksek kan şekeri seviyelerinin önemli belirtiler ortaya çıkarabileceğini belirtiyor. Hiperglisemi veya yüksek glikoz, "net bir glikoz" seviyesinin tanımı değildir.Genellikle, gün içerisinde kan şekerinin 180 mg/dl'nin altında tutma hedeflenir. Özellikle akşam ve gece saatlerinde yemek yenmediğinde 120 veya 140 mg/dl gibi düşük bir kan şekeri düzeyi beklentisi mevcuttur.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
SaglıkDiyabet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle