EN BESLEYİCİ GIDA!

Lif, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin besinler, bedeninizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
09 Mart 2024 Cumartesi 11:38
224 Okunma
EN BESLEYİCİ GIDA!

Lif, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin besinler, bedeninizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilir.

Bunun için sebze açısından zengin beslenmek çok önemlidir. Günlük olarak beslenme listenize bu sebzeleri eklediğinizde sağlıklı bir beden için en iyi adım atmış olabilirsiniz. Salatalarda, zeytinyağlılarda ve sandviçlerde kullanılabilirler.Sağlık açısından her sebzenin kendine özgü faydaları olsa da, bazı sebzeler yüksek besin içeriği nedeniyle öne çıkıyor. Bu, zengin bir beslenme sistemi ve sağlıklı bir yaşam tarzı için ihtiyaç duyduğunuz çeşitliliği kolayca bulmanızı sağlar. Üstelik bu besinler, aynı zamanda yaşam sürenize de katkıda bulunarak hem 100 yaşını görecek kadar uzun yaşamanızı hem de refah seviyesi yüksek bir yaşlılık dönemi geçirmenizin de formülü olabilir.

BROKOLİ

Brokoli glukozinolat ve sülforatan adlı iki bileşik içerir . Çalışmalar, bu iki bileşiği kansere karşı koruma yeteneğine sahip olduğunu buldu.

Bu sebzenin ayrıca diğer kronik hastalıkları önleyebilme yeteneğine sahip olduğu da keşfedildi. Kalp hastalığı gibi kronik hastalıklarla ilişkili çeşitli iltihaplanma belirtilerinin seviyeleri de azaltılmıştır. .Bir fincan (91 gram) çiğ brokoli, günlük potasyum, manganez ve folat ihtiyacının %77'sini, C vitamininin %90'ını ve K vitamininin %77'sini karşılar

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle