CİLDİYE UZM. DR. ABDURRAHMAN ASLAN ÖĞRENCİLERİ UYARDI

Bilecik Devlet Hastanesinde görevli Cildiye Uzm. Dr. Abdurrahman Aslan, öğrencilerin okul öncesi aldığı kırtasiye malzemelerinin kullanılan maddelerin içeriğine bağlı olarak değişik cilt alerjileri ile karşılaşabildiklerini söyledi.

22 Eylül 2015 Salı 06:39
4180 Okunma
CİLDİYE UZM. DR. ABDURRAHMAN ASLAN ÖĞRENCİLERİ UYARDI

Bilecik Devlet Hastanesinde görevli Cildiye Uzm. Dr. Abdurrahman Aslan, öğrencilerin okul öncesi aldığı kırtasiye malzemelerinin kullanılan maddelerin içeriğine bağlı olarak değişik cilt alerjileri ile karşılaşabildiklerini söyledi.  

 

 

  Yeni eğitim öğretim döneminin yaklaşması ile birlikte veliler, çocukları için okul alışverişini hızlandırdı. Öğrencilerin en çok kullandığı kırtasiye malzemelerinde uygun olmayan özelliklere sahip olduğu takdirde büyük cilt sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Okula giden bir öğrencinin aldıklarını kırtasiye malzemelerinin önemle seçilmesi gerektiği vurgulayan Cildiye Uzm. Dr. Abdurrahman Aslan, “Kırtasiye malzemelerinin yapımı sırasında kullanılan maddelerin içeriğine bağlı olarak değişik cilt alerjileri ile karşılaşabiliyoruz. Mesela kullanılan kurşun kalem olsun, boyama kalemi olsun içerisindeki boya maddelerine karşı özellikle alerjik bünyeli atomik çocuklarda alerjik reaksiyonlar gösteriyor. Bu hastalık özellikler kalem tutan elde daha fazla ve daha yoğun olmak üzere karşılaşıyoruz. Alerjik hastalıklar kaşıntı, kızarıklarla, derinin soyulma ile oluşan yaralarla görülebiliyor. Öğrencilerin devamlı haşır neşir olduğu suluk, kalem, defter kapakları kullanılan paraben içeren maddelerin alerjiye nedenlere sebep oluyor. Bu alerjik durumun yol açtığı deri lekelerinin çocukların ileri ki yaşlarda kendileri için sorun teşkil edebilir” dedi.

 

 

  KIZ ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ TAVSİYE

  Cildiye Uzm. Dr. Abdurrahman Aslan, okul öncesi özellikle kız öğrencileri uyararak, “Kız öğrencilerde saçlar toplanıp saç tokasının çok sıkı sarılmasına ya da örgünün çok sıkı örülmesine bağlı olarak saçlarda zayıflıklar, güçsüzlükler görülebilir. Saçlar toplansa bile hafif serbest bırakılarak kız öğrencilere önemle tavsiye ediyorum. Mümkünse metal olmayan tokaların tercih edilmesi lazım. Metal içerikli saç tokalarında nikel bulunuyor bir kısmında. Dolayısıyla nikele karşı bulunan alerjiler bazı egzamalar gelişebiliyor. Onlara dikkat etmek gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

 

 

  OKUL KIYAFET SEÇİMİ

  İlkokula başlayacak öğrencilerin kıyafetlerinin mümkün olduğunca düşük derecede yıkanması gerektiğini söyleyen Uzm. Dr. Aslan, “Deterjan kalıntısı kalmaması gerekiyor önlük ve kıyafetlerinde. Boya akması yapan iç çamaşırı ile yıkanan kıyafetlere cilde vereceği zararlar var. Kimyasal içeriklerinden dolayı boya salgısı dışarıya aksettirmeyen salmayan kumaştan yapılmış kıyafetlerin giyilmesi gerekiyor. Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor” uyarılarında bulundu.

Son Güncelleme: 22.09.2015 06:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle