AĞZINIZA BİLE SÜRMEYİN ZARARI ÇOK BÜYÜK

Vücudunuzu korumak ve hastalıklara karşı bağışıklığınızı güçlendirmek için sağlıklı beslenmeniz gerekiyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
25 Aralık 2023 Pazartesi 10:59
377 Okunma
AĞZINIZA BİLE SÜRMEYİN ZARARI ÇOK BÜYÜK

Vücudunuzu korumak ve hastalıklara karşı bağışıklığınızı güçlendirmek için sağlıklı beslenmeniz gerekiyor.

Bilindiği gibi Japonyalılar yemek ve beslenme konusunda çok bilinçliler. Bu yüzden dünyanın en uzun yaşayan insanları bu ülkede bulunuyor. Japon beslenme uzmanları son olarak yapılan araştırmalarda sağlıklı bir ömür için asla tüketilmemesi gereken besinleri açıkladı.

SOSİS-SUCUK 

İşlenmiş gıdalar sağlık için çok zararlı. Ancak uzmanlar işlenmiş etleri hayatımızdan çıkarmamız konusunda bizi uyarıyor. Bu gıdalar hem tuz açısından yüksektir hem de meme kanseri gibi bazı kanserlerin riskini artırabilen doymuş

yağlar içerir.

FAST FOOD 

Fast food yiyecekleri tüketmek çok lezzetli olabilir. Fast food restoranlarında satılan yiyeceklerin içinde bol miktarda tuz, trans ve doymuş yağlar bulunur. Bütün bunlar kandaki LDL “kötü” kolesterol seviyesini yükseltebilir.

KREM PEYNİR 

Süt ürünleri kalsiyum ve protein açısından zengindir, ancak bütün peynirler sağlıklı değildir. Krem peynirlerin içinde genellikle 5 gram proteine karşılık 27 miligram kolesterol bulundurur. Ayrıca bunlar genellikle taze olmayan peynirlerin eritilmesi ile üretilir.

ŞEKERLİ VE GAZLI İÇECEKLER 

Şekerli ve gazlı içeceklerin tüketimi çok sık tercih ediliyor. Ancak günde bir ya da iki kutu şekerli ve gazlı içecekler içmek tip 2 diyabet riskini artırır. Ayrıca bir içeceğin “şekersiz” olması da sağlıklı olduğu anlamına gelmez.

KAYNAK: POSTA GAZETESİ

Son Güncelleme: 25.12.2023 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle