1 LOKMASI ZEHİR SAÇIYOR!

Eğer hipertansiyonunuz varsa kalp-damar sağlığı için zararlı gıdalardan uzak durmanın ne kadar önemli olduğunu biliyor olmalısınız.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
13 Kasım 2023 Pazartesi 10:58
213 Okunma
1 LOKMASI ZEHİR SAÇIYOR!

Eğer hipertansiyonunuz varsa kalp-damar sağlığı için zararlı gıdalardan uzak durmanın ne kadar önemli olduğunu biliyor olmalısınız.

Ancak belirli gıdalar bu listenin başında yer alarak daha büyük bir tehlike saçıyor. Eğer yüksek tansiyon sorunu yaşıyorsanız mutlaka önceliğiniz bir hekime ve beslenme uzmanına danışarak doğru bir beslenme düzeni oluşturmaktır. Buna karşın doktoların özellikle uzak durmanızı önerdiği belirli tansiyon yükselten yiyecekler bulunmaktadır.

TURŞU

Turşu birçok yiyeceğin yanında ve hatta sandviçlerin içinde güzel bir tat olarak sık sık yer almaktadır.Ancak hipertansiyonunuz varsa bu yüksek tuz içeren gıdadan kaçınmanız önerilir.

ŞEKERLİ İÇECEKLER

Şeker ilaveli içecekler sadece kilo alımına yol açmaz, aynı zamanda kan basıncınızı da etkiler.Bir araştırmaya göre, önemli miktarda şekerle tatlandırılmış içecek içen bireylerin hipertansiyona yakalanma riski daha yüksektir.

PATATES KIZARTMASI

Özellikle hazır olarak tüketeceğiniz kızarmış patatesleri yüksek miktarlarda tuz barındırabilir. Bunun yerine, buharda pişmiş sebzeler gibi alternatiflere yönelebilirsiniz.

KAHVE

Hipertansiyonlu bireylerin doktorları tarafından aksi belirtilmediği sürece kahve alımlarını yakından takip etmeleri gerekmektedir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle