ROMATİZMAYA KARŞI ''DOĞAL AĞRI KESİCİ'' KEŞFEDİLDİ

Eklemleri olumsuz yönde etkileyen "barometrik basınçtaki" değişimler, artrit ağrılarını artırabilir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
13 Kasım 2023 Pazartesi 11:22
124 Okunma
ROMATİZMAYA KARŞI ''DOĞAL AĞRI KESİCİ'' KEŞFEDİLDİ

Eklemleri olumsuz yönde etkileyen "barometrik basınçtaki" değişimler, artrit ağrılarını artırabilir.

Fakat "sıcak kalmanıza" da yardımcı olabilecek bazı gıda grupları, bu noktada etkili bir çözüm olabilir.Dr. Pattel, vücut ısısını artıran yiyeceklerin, genellikle rahatlık sağlayabildiğini ve potansiyel olarak artrit ağrısını azaltabileeğini belirtti. Aynı zamanda dolaşım sisteminde, iltihaplanma karşıtı etkileriyle birlikte olumlu etkiler gösterebileceğini söyledi.

BAHARATLAR

Yemeklerinize ekleyeceğiniz birkaç kaşık baharat, aslında lezzet vermekten çok daha fazlasını yapabilir. Dr. Patel, zencefil, zerdeçal veya tarçın gibi gıdaların antiinflamatuar (iltihap önleyici) etkileri olduğunu belirtti.

SICAK ÇORBALAR VE GÜVEÇLER

Sebzeler, yağsız proteinler ve kemik suyu gibi malzemelerle hazırlanan doyurucu çorbalar ve güveçler pişirmek, artrit ağrılarıyla mücadele eden insanlar için "yatıştırıcı" olabilir.

BALIK

Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan yağlı balıklar (somon, uskumru veya sardalya gibi) aynı zamanda iltihabı azaltabilir ve artrit semptomlarını hafifletebilir.Bitki bazlı bir diyet uyguluyorsanız, Dr. Patel, keten tohumu ve cevizin de iyi bir omega-3 kaynağı olduğunu söyledi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle