SURİYE'YE İNSANİ YARDIM TIR'LARI YOLA ÇIKTI

Bilecik Sivil Dayanışma Platformu (BİSİDAP) 'Suriye'ye İnsani Yardım Malzemesi' kampanyası altında topladığı 5 Tır malzemeyi dualar eşliğinde Suriye'ye teslim etmek için Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yolladı.

26 Nisan 2014 Cumartesi 12:25
1978 Okunma
SURİYE'YE İNSANİ YARDIM TIR'LARI YOLA ÇIKTI
  Bilecik Sivil Dayanışma Platformu (BİSİDAP) 'Suriye'ye İnsani Yardım Malzemesi' kampanyası altında topladığı 5 Tır malzemeyi dualar eşliğinde Suriye'ye teslim etmek için Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yolladı.

  Kısa bir süre önce Bilecik'te bulunan Sivil Toplum Örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu BİSİDAP, Suriyeli savaş mağdurları için başlattığı yardım kampanyası bugün sona erdi. Toplanan yardımlar bugün Cumhuriyet Meydanında yapılan törenle, Suriye'ye yola çıktı.
 
 

  Törende ilk olarak kuranı kerim okundu. Daha sonra Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı ve BİSİDAP Dönem Sözcüsü Ahmet Selöz, BİSİDAP olarak ilk projelerinin Suriye'ye yardım olduğunu belirtti. Selöz, "Sivil Toplum Kuruluşları ve diğer sivil unsurlarla birlikte çalışmayı sağlamak. Bölgemizin maddi ve manevi kalkınmasını sağlamak için çarede bulunmak. Dayanışma etkinlikleri ortak hedefleri doğrultusunda hizmet etmek. Dayanışma ruhunu güçlendirmek. Zulüm ve haksızlığa karşı sessiz kalmamak. Zulme karşı dik durmak. Hakkı gözeterek mazlum ve çaresizin yanında olmak suretiyle, insan hak ve hürriyetlerini yaygınlaştırmak amacı ile 5 Mart 2014 günü 21 dernek, 10 sendika, 3 vakıf ve 1 üniversitenin katılımıyla oluşan Bilecik Sivil Dayanışma Platformu ilk faaliyetini tamamlamış bulunmaktadır.
 
Batıdan umudunu kesen Suriye'li bir annemiz, İnsani örgütlere seslenmek yerine hayvan haklarına seslenerek 'Bizi insan olarak görmüyorsunuz, bari hayvan olarak görün' demişti. Bu ne büyük bir utanç, ne büyük bir acı. Biz bu sese kulağımızı tıkayamayız. Bu ses sadece o annemizin değil, bir yerde Suriyeli'nin feryadı. Allah insanların ihtiyaçlarını gidermek için, bir takım insanlar yaratmıştır ki onların ihtiyaçları olduğunda onlara destek olur. İşte onlar Allah'ın azabında güvende olanlardır diyen Peygamberin ümmeti olma çabasında bir toplum olmak için Bilecik'e sende ortak ol dedik. Durum bu kadar vahim iken başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için o ateşe bir damla su taşımak için kollarımızı sıvadık. Zira Firavun'a karşı olmak yetmez, Musa'nın da yanında olmak lazım dedik. Bunun için Suriye halkının yaşadığı bu duruma sessiz kalmadık, kalmayacağız" dedi.

 
Selöz'ün konuşmasının ardından dualar okunduktan sonra Tır şoförleri hareket için Tırları çalıştırdı. Tır şoförü, yaklaşık iki gün sürecek olan yolculukta malzemelerin Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ki toplama merkezine teslim edeceklerini belirtti.
 

Son Güncelleme: 26.04.2014 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle