SAĞLIK RAPORU YETİŞTİRMEK İÇİN İSTANBUL'A GİTTİ

Bilecik'te bir vatandaş özel bir şirkete sağlık raporu almak için İstanbul'a gitti.

16 Temmuz 2014 Çarşamba 06:07
2581 Okunma
SAĞLIK RAPORU YETİŞTİRMEK İÇİN İSTANBUL'A GİTTİ

 Bilecik'te bir vatandaş özel bir şirkete sağlık raporu almak için İstanbul'a gitti. 

  Alınan bilgilere göre Bilecik'te özel bir şirketin istediği sağlık raporunu istenilen güne kadar yetiştirmesi mümkün olmayan vatandaş İstanbul’dan aldığı sağlık raporu ile işlemlerini halletti. Konu hakkında bilgi veren sağlık raporu sahibi Yağmur Yılmaz, Bilecik'te bir kursa başvuru yaptığını ve başvuru yaptığı yerden cuma gününe kadar evraklarını yetiştirmesini istediklerinin belirtti. Yılmaz, “Ben de istenen evrakları tamamlamak için Bilecik Devlet Hastanesine gittim. Bana Devlet Hastanesinden heyet günlerinin çarşamba olduğu için, heyet raporunun haftaya çarşamba veya cuma gününe çıkabileceğinin söylediler. İş böyle olunca ben de yetişmeyecek evraklarım deyip İstanbul'a gittim. İstanbul’da Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinden aynı gün içinde aldım. Bilecik Devlet Hastanesinde benden 200 TL istedikleri sağlık raporu parası için İstanbul'daki hastane benden 112 TL para istedi. Aynı gün içerisinde de evrakları aldım geldim ve kursa yetiştirdim. Bunlar günün birlik evraklar zaten aynı gün içinde çıkabilecek evrak sonuçta insanlara her zaman lazım oluyor. Burada geç çıkartıyorlar vatandaşlar hep mağdur oluyor. Fiyat konusunda buradaki de Devlet Hastanesi oradaki Devlet Hastanede niye bu kadar arada fark var ve onlar aynı gün içinde çıkartıp veriyor, buradaki Devlet Hastanesi vatandaşları niye bekletiyor ben onu anlamış değilim” dedi.

  Öte yandan geçen sene Bozüyük Devlet Hastanesinde 60 TL olan Sağlık Raporunun bu sene 200 TL'ye çıktığı, geçen sene Bilecik Devlet Hastanesinde 90 TL olan Sağlık Raporunun da 200 TL olduğu vatandaşlar tarafından bildirildi.

  Konu hakkında görüşlerinin aldığımız, Bilecik Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan, alınan fiyatın kendilerinin belirlemediğini Bakanlık tarafından tek fiyat olarak tüm hastanelere bildiri gönderildiğini, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ücretinin neden 112 TL aldığı konusuyla alakalı neden az fiyat aldıklarını araştırma yapılması gerektiğini kaydetti. Ayrıca Bilecik Devlet Hastanesinin sağlık raporunun geç vermesi sorusuna ise, bu iş gücüne bağlı bir sıkıntı olduğunu Devlet Hastanesinde 1 tane psikiyatrisi olduğunu ve bunun da sıkıntı oluşturduğunu anlattı.

Son Güncelleme: 16.07.2014 06:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle