OSBÜK BİLECİK'TE İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Bilecik'te, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ilk toplantısını gerçekleştirdi.

16 Temmuz 2014 Çarşamba 08:17
1505 Okunma
OSBÜK BİLECİK'TE İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Bilecik'te, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ilk toplantısını gerçekleştirdi.  

  Bilecik'te bir restoranda gerçekleşen toplantıya, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, İlçe Kaymakamları,1’inci Organize Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan, OSBÜK Genel Sekreteri Ali Yüksel, Bilecik Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hüseyin Bingöl, Bilecik İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant, 1’inci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yusuf Subaşı, OSBÜK Başkan yardımcısı Süheyl Erboz ve OSB yönetim kurulu üyeleri katıldı.

  Toplantıda açılış konuşmasını yapan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, coğrafya büyüklüğünü düşündüklerinde Bilecik modern sanayide büyük bir yere sahip olduğunu ve OSBÜK yetkililerinin Bilecik'e geldikleri için teşekkür ettiğinin belirtti.

  OSBÜK Başkan Yardımcısı Süheyl Erboz ise konuşmasına, Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya hastalığından dolay geçmiş olsun dileklerinin ileterek başladı. Erboz, “OSBÜK 11 yıldır faaliyettedir. Biz 287 OSB’nin 170’ini temsilen görev yapıyoruz. Bu sorunlarınızın kamuya aktarılmasına muhatap olduğumuz kamu görevlerine ulaşmakta köprü görevi görüyoruz. Biz üye olmayan herkesi üye olmaya davet ediyoruz bunun fazla bir maliyeti yok. 4-5 senedir yönetim kurulu olarak bu aidatlara zam yapmamıştır. Üye olunması halinde OSBÜK'ün fayda sağlayacağını düşünüyorum. Biz mümkün olduğu kadar her toplantımızı farklı yerlerde yapmaya çalışıyoruz. Ve bize Bilecik'te bu teklif gelince seve seve kabul ettik” dedi.

 

 

  Konuşmanın ardından sözü alan OSBÜK Genel Sekreteri Ali Yüksel de, Türkiye’de 1960 yılında başlayan planlı kalkınma döneminde sanayinin ‘lokomotif sektör’ olduğu saptandığını belirterek, "Ekonomik dengenin kurulması, ekonomik ve toplumsal kalkınmanın birlikte gerçekleştirilmesi belli bir hızda büyüme ve sanayileşmeye önem verilmesi gibi uzun vadeli hedefler belirlenmiştir. Belirlenen hedefler doğrultusunda ülkede sanayinin geliştirilmesi amacıyla uygulamaya konulan pek çok teşvik tedbirlerinden biri olan OSB uygulamalarına ilk olarak 1961 yılında bursa OSB’nin kurulmasıyla başlanmış ve Dünya Bankasından alınan kredi ile tamamlanmıştır. Şuanda 27 OSBÜK önderliğinde şirketimizin 27 OSB doğalgaz şirketi var” dedi.

 

 

  Yapılan konuşmalar ardından yapılan slayt gösteri ile Bilecik gelen OSBÜK yönetim kurulu üyelerine tanıtıldı. Tanıtımın ardından Bilecik OSB’nin düzenlediği iftar yemeğine geçildi.

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 16.07.2014 08:17
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKOsbTOPLANTIOsbük
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle