MERMERCİLER DERTLİ !

Bilecik Mermer ve Granit Sanayicileri Dernek üyeleri yapılan toplantıda bir araya geldiler.

08 Ağustos 2014 Cuma 11:26
1834 Okunma
MERMERCİLER DERTLİ !

Bilecik Mermer ve Granit Sanayicileri Dernek üyeleri yapılan toplantıda bir araya geldiler.  

 

 

  Bilecik'te bir restoranda yapılan toplantıda yaşanan ekonomik krizlerden, Çinlilerin bu sektörde girmeye çalışmalarının bu sektörün tehdit altında bırakacağı konuları ele alındı. Bilecik Mermer ve Granit Sanayicileri Derneği Başkanı Turgut Özen, kendilerinin tamamen ihracata ile çalışan firmalar ve iç pazara hiç mal veremediklerinin üzerini çizdi. Temmuz ayında yüzde 22 oranında gerilediklerini, Ağustos ayı itibari ile ise yüzde 50’lere gelmek üzere olduklarını belirtti. Özen, “BU toplantıda neler yapılabilir hakkında toplantı yapacağız. Sizleri bugün onun için buraya davet ettik gerçekten zor günlerden geçiyoruz.

 

 

 Bu Türkiye açısından önemli bir nokta toparlamalar olmaz ise Eylül itibariyle sektörümüzde büyük kayıplar başlayacak, bu günkü toplantımızda ne gibi şeyler yapabiliriz diyoruz büyük kayıplar yaşamaktayız. Benim tahminimce Eylül sonu yüzde 50’ye gelebiliriz. Çinlilerin buradaki mermer ocaklarına talepleri çok olacaktır. Bu durumumuz çok kötü burada sektör sorunlarını tek tek ele alarak masaya yatırarak bunları konuşacağız”.

  “ÇİNLİLERİN MERMER OCAĞI ALIMINA ENGEL OLUNMASI GEREKİYOR”

  Ham madde olmazsa mermer olmayacağını, Çinlilerinin Türkiye’deki blok alımı yerine, ocak alımlarına başlamak istemelerine engel olunması gerektiği söyledi. Seslerinin gerekli yerlere duyurmak gerektiğinin belirterek, “Bizim petrol kuyusu açma şansımız olmadığına göre Çinlilerinden gelip blok ham madde üzerlerine konması ve buradaki istikranı alıp kendi ülkelerine götürmesi Türkiye açısından zor günler beklediğinin göstergesidir. Biz gelen yabancı yatırımcıya karşı değiliz ama buradaki blokları götürmek yerine işlenip öyle götürülmesi gerektiğinin söylüyorum” dedi.

 

 

  “İNGİLİZLER POSTA İLE GEÇEMEDİĞİ ÇANAKKALE'Yİ ÇİN'LİLER AYAĞINDAKİ YAZLIK AYAKKABI İLE GEÇECEKLER”

  Maden Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği (MADSİAD) Başkanı Erol Efendioğlu, İngilizlerin postaları ile geçemedikleri Çanakkale’yi Çinliler yazlık ayakkabıları ile geçeceklerinin belirtti. Efendioğlu,” Burada krize girdik ama ona yoğunlaşmayım ona değil Çinlilerin burada ruhsat toplamaları daha kötü.

 

 

 Eğer ruhsatları Çinlilere verirsek bir anda sele dönüşebilir o zaman emin olun bırakın para kazanmayı bu kadar güzel bir sektörü kaptırırsak çocuklarımızın yüzüne bakamayız. Çinliler bizim ham madde kaynağımız ülkemizin zenginliği bu ruhsatlar Çinlilerin eline geçtiği sürece ilk önce fabrikaları çökelterek, tüm dünyaya ucuz satacaklar. Yabancı sermaye ye karşı değiliz borsası olmayan madenlerimizi kimseye vermeyelim” dedi.

 

 

  Burdur Doğaltaş Madenciler ve Mermer Makineleri Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BURDOĞTAŞ) Başkanı Nasuh Ekinci ise, Çinlilerin ocak sahibi olmalarının sakıncaların neler olacağı hakkında bilgi verdi. Ekinci, ”Çin Dünya’ya, ey Dünya devletleri hiçbirinizin hiçbir şey üretmesine gerek yoktur. Ben üretirim bunu da siz tüketirsiniz. Çinliler her türlü yasayı inceliyorlar her şeyi kanununa göre yapıyorlar açığı yakaladığında arı gibi ürüyorlar” dedi.

 

Son Güncelleme: 08.08.2014 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle