HAMİDİYE CAMİİ’NİN TEMELLER ATILDI

Bilecik’te Selçuklu mimari ile yapılacak olan 800 kişilik Hamidiye Camii'nin dualar eşliğinde temelleri atıldı.

11 Ağustos 2015 Salı 10:19
1646 Okunma
HAMİDİYE CAMİİ’NİN TEMELLER ATILDI

  Bilecik’te Selçuklu mimari ile yapılacak olan 800 kişilik Hamidiye Camii'nin dualar eşliğinde temelleri atıldı.  

 

 

  Bilecik merkez Bahçelievler Mahallesi Türkmeneli Caddesi üzerine, Hamidiye Cami Yapma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde yapılacak caminin temel atma töreni, misafirlere gül suyu ve lokum ikramı ile başladı. Törene, Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, İl Müftüsü Necati Akkuş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile mahalle sakinleri katıldı.

 

 

  Hamidiye Cami Yapma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ebu Talip Dursun, camilerin bir olan Allah'a inanan insanların toplandığı yer olduğunu belirterek, “Alışılagelmişin dışında bir cami yapmaya çalışıyoruz. Küçük bir kubbesi olan, çatılı ısıtması ve soğutması kolay olan alışılmışın dışında 750-800 kişilik cami yapıyoruz. Maliyet bedelimiz 800 milyon arasında olacak” dedi.

 

 

  “BU MAHALLENİN 1 CAMİ'YE DAHA İHTİYACI VAR”

 

  Bahçelievler mahallesinin 2 camiye ihtiyacı olduğunu ve bunun birinin temelinin bugün atıldığını belirten, Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney, “Yakında 2’incisinin de temelinin inşallah belediyenin ve hayırsever vatandaşların yardımı ile atılacak. Mimaride kubbenin olmaması beni özellikle sevindirdi. Çünkü ben camilerde son zamanlarda yapılan israfa çok üzülüyorum. Biz şunu istiyoruz artık malum vatandaşımız yaşlanıyor, Bilecik'in yüzde 10’u 65 yaşının üzerinde. Bu 10 yıl 20 yılda daha da artacak.

 

 

 Bu demek ki camilerin yaşlıların, engellilerin girebileceği vasıfta olması lazım. Ben hep şunu diyorum, kubbe yapmak yerine hatta bundan sonra mermer yapmak yerine, halıları çok şatafatlı yapmak yerine, vatandaşın kolay ulaşabileceği camiler yapalım. Allah bizden israf etmememizi istiyor. Yani çok güzel, çok şatafatlı olmak yerine, camiye insanların kolay ulaşabileceği niteliği kazandıralım” dedi.

 

 

  “CAMİNİN SÜSÜ ÇOCUKLARDIR”

 

  Vali Yardımcısı Güney, Diyanet İşleri Başkanlığının başlatmış olduğu bir kampanyadan bahsederek, "Yeni bir kampanyası var. Artık ve bu kampanya ile hanımlar da camiye gelsin. Asıl caminin süsü bence çocuklar. Çocuklar da gelsin camiye. Onlar da buraya gelsin oynasınlar, hoplasınlar, zıplasınlar. Camilere bu nitelikleri kazandıralım. Diyelim 700 kişilik cami yaptık, cemaat 3 kişi 5 kişi, bu bizim için tasvip edilen bir cami değildir. Bizim istediğimiz inşallah sabah namazında burada 700 kişi olsun. Bu şekilde cemaatle doldurabileceğimiz camiler yapalım. Derneğimiz sadece cami yapmakla kalmasın inşallah bu şekilde cemaati yetiştirecek oluşumlara derneklere cemaate bu şekilde de yardımcı olsun” dedi.

 

 

  Konuşmanın ardından İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından okunan dualar ve kesilen kurban sonrası caminin temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

Son Güncelleme: 11.08.2015 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle