BİLECİK'TE İLK DEFA

Bilecik’te ilk defa yapılan “ Akıl Oyunları Şenliği” büyük bir öğrenci katılımı ile gerçekleştirildi.

26 Mayıs 2014 Pazartesi 13:02
3679 Okunma
BİLECİK'TE İLK DEFA

Bilecik’te ilk defa yapılan “ Akıl Oyunları Şenliği” büyük bir öğrenci katılımı ile gerçekleştirildi.

 Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen “Akıl Oyunları Şenliği”  Bilecik Eğitim Derneği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tarafından ortaklaşa düzenlendi. Yarışmalara katılan  4, 5, 6 yaşı ve 1’inci sınıf öğrencileri kıyasıya yarıştı. Saat 10:00’da başlayan şenlik saat 17.00’a kadar sürdü ve  yarışmada 1’inciler ödüllerini aldı.

 Program öncesi konuşma yapan Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, geleceğin teminatı olarak kabul edilen  en değerli varlık çocuklar  olduğunu ifade etti. Tekelioğlu, “ Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığının okullarımızda öğrencilerimize uygulamak üzere belirlediği değerleri benimseyerek severek ve isteyerek kavratan öğretmenlerimiz, bu değerlerin uygulanmasında yardımcı olacak yetkilerimiz olursa hedefe ulaşmak zor olmayacaktır” dedi.

 Konuşmanın ardından kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, bu yarışma sayesinde çocukların biraz olsun alışkanlıklardan vazgeçtiğini belirtti. Altınkaynak, “Bu yarışmanın en önemli kazancının 16 okuldan 160 öğrencimizin televizyon karşısında, bilgisayar karşısından ve cep telefonu oyunlarının karşısından alınarak 2 ay boyunca akıl oyunları etkinliğince meşgul edilmesidir. Belki günümüzün en büyük problemlerinden birisi olarak karşımıza çıkacak yaklaşımlardan biriside budur” dedi.

 İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE sorumlusu Mustafa Kan, Bilecik Eğitim Derneği olarak Akıl Oyunları Şenliği ile farklı bir faaliyette bulunduklarını dile getirdi. Kan,  “Çocuklarımı 4, 5, 6 yaş gurubu ve 1’inci sınıf çocuklarımız eğlenerek yarıştılar. Saat 10.00’dan 17.00’a kadar çok eğlenceli bir ortamda ödüllerini aldılar. Herkes madalya aldı, herkes ödül aldı. Herkes bu ortamda eğlendi ve Bilecik’imiz kazandı” dedi.

 

 Yarışmaya katılanlar arasında Bilecik Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Çelebi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yarışmalar sonunda dereceye giren çocuklara madalyaları ve hediyeleri verilirken en çok ödülü Bilecik Bahçelievler Anaokulu alması gözlerden kaçmadı.

 

 

VİDEO BİRAZDAN


BİLECİK'TE AKIL OYUNLARI ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ paylaşan: Bilecik Olay

Son Güncelleme: 26.05.2014 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle