BİLECİK İL AB UYUM, DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI SON TOPLANTISI

Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2015 yılı son toplantısı, İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Ekrem Ballı başkanlığında İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

12 Aralık 2015 Cumartesi 05:37
745 Okunma
BİLECİK İL AB UYUM, DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI SON TOPLANTISI
Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2015 yılı son toplantısı, İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Ekrem Ballı başkanlığında İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirildi.  
 
 
   Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ballı, Kurulun; İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine istinaden, Türkiye'nin Avrupa Birliğine katılım sürecinde gerçekleştirilen yasal ve idari reformların hayata geçirilmesi, kamuoyu nezdinde AB’ye üyelik sürecimizin daha sağlıklı anlaşılabilmesi, Avrupa Birliği mali kaynaklarının kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, özel kuruluşlar ve kişiler tarafından verimli kullanılmasının desteklenmesi ve izlenebilmesi amacıyla 2010 yılında tüm illerde oluşturulduğunu söyledi. Başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının ve diğer ilgili kurumların AB fon kaynaklarından azami ölçüde faydalanmaya yönelik projeler üretmesi gerektiğini ifade eden Vali Yardımcısı Ballı, “Türkiye'nin Avrupa Birliğine adaylık süreci ve kamuoyunun AB üyeliğine destek algısı ile ilgili bilgiler verdi.
 
 
  Bu çerçevede Türkiye kamuoyunun AB üyeliğine desteğinin değişkenlik gösterdiğini, 2001 yılında yüzde 59 iken 2004 yılında yüzde 71 seviyesine yükseldiğini, son yıllarda yapılan araştırmalarda destek oranının yüzde 50 civarlarında seyretti” dedi. Açılış konuşmasının ardından İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Gürbüz Yavuz, Proje Karşılığı Mali Destek Sağlayan Kurum ve Programlar ile Bilecik’in Proje Karşılığı Mali Destek Programlarından Faydalanma Durumu konulu sunum gerçekleştirdi. Yavuz; Avrupa Birliğinin, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) Programının yanı sıra AB Birlik Programları aracılığı ile de hazırlanan projelerle destek sağladığını, Avrupa Birliği dışında çeşitli bakanlıklar, kalkınma ajansları, yerli ve yabancı kurum, kuruluşlar ve vakıfların proje destek programlarının olduğunu söyleyerek söz konusu programlar hakkında bilgi verdi.
 
 
 
  Toplantıda ayrıca, Bilecik'te çoğunlukla Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, Avrupa Birliği Erasmus+, Gençlik Ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TÜBİTAK ve KOSGEB Proje Destek Programlarından faydalanılarak projeler gerçekleştirildiğini belirtti.Toplantıya; kaymakamlar, il müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı çeşitli kurum ve kuruluşlarda proje çalışması yapan personel de katıldı.

Son Güncelleme: 12.12.2015 05:37
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKAbUyum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle