ADD BAŞKANI FEVZİ KÖSE'DEN AÇIKLAMA

Bilecik Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Feyzi Köse, geçtiğimiz günlerde yayınlanan, “Türk Ocakları üyelerine tayin, Atatürkçü Düşünce Derneği’ne Başkanlık Adaylığı” yazısını üzelerek okuduğunu belirtti.

17 Mart 2014 Pazartesi 09:13
5705 Okunma
ADD BAŞKANI FEVZİ KÖSE'DEN AÇIKLAMA

 Bilecik Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Feyzi Köse, geçtiğimiz günlerde yayınlanan, “Türk Ocakları üyelerine tayin, Atatürkçü Düşünce Derneği’ne Başkanlık Adaylığı” yazısını üzelerek okuduğunu belirtti.

Köse, " Toplumsal bilinç ve hafızanın yerleşmediği ülkelerde kavram kargaşaları çok yaşanır. Yalan yanlış propagandaların havada uçuştuğu dönemlerde görev, ülkenin aydınlarına düşer.

Ülkemizin yüz akı aydınlarımız bir araya gelecek, halkı aydınlatacak ve örgütleyecek. Bu, tarihsel bir sorumluluktur. Atatürkçü Düşünce Derneği de böylesi bir aydın sorumluluğunun ürünüdür. 1989 yılının 19 Mayıs’ında Prof. Dr. Muammer Aksoy’un önderliğinde bir araya gelen 50 aydınımızın özverili çabalarıyla kurulmuştur. Atatürk Devrimleri’ni ve düşüncesini bu güne ve geleceğe taşımayı hedefleyen, bu uğurda kurucu genel başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy, Doç. Dr. Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı gibi onlarca evladını şehit vermiş bir dernektir. Bugün 25’inci yılını kutladığımız derneğimiz, Türkiye’deki 370 şubesiyle Mustafa Kemal bayrağını onurla dalgalandırmaktadır. 

Kolay değildir Atatürkçü Düşünce Derneği’nin neferi olmak. Bizler, taşın altına sadece elimiz değil, bedenimizi koyan vatanseverleriz. Fütursuzca gelen saldırılara karşı durmayı görev biliriz. Bugün bizlere ve derneğimize; 2’nci Cumhuriyetçisinden bölücü teröristine ve yobaz şeriatçısına kadar saldıran tüm hainlere karşı susup oturamayız. Bu saldırıları püskürtmek için yemin etmiş Kemalist yurtseverleriz. 

Atatürkçü olmak bizce her Türk yurttaşının görevi olmalıdır. Tam 11 yıl, 1911’den 1922’ye kadar sürekli bir savaş, yanmış yıkılmış bir ülke, fukara bir millet… Ve bir çılgın adam çıkıyor, emperyalizme baş kaldırıyor, her türlü lüks içinde yaşamak varken o canını dişine takıp önce milletini kurtarmayı görev biliyor. Dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir zafer kazanıyor. Tüm mazlum milletlere örnek oluyor. Ardından da, ümmetten millet, kuldan yurttaş yaratıyor. Bu devrimin adı “Türk Mucizesi’dir, Bu mucizenin mimarı da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Yabancıların, hatta düşmanlarının bile takdirini kazanmış bu büyük devrimciye doğumunun 100’üncü yılında USESCO bile ‘Dünya Atatürk Yılı’ olarak saygısını göstermişken, bahsi geçen yazıdan; Atatürkçülüğü küçümseyen, benimsenmemesi gereken, ayıp bir düşünce gibi gören bir anlam çıkardım. Umarım yanılıyorumdur. Eğer yanılmıyorsam, sizlerin ağzına Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü almanızı yasaklıyorum. O küçümsediğiniz Atatürk, Atatürkçülük ve kurduğu Cumhuriyet olmasaydı, bugün yazdığınız yazıları çıkardığınız gazeteleri rüyanızda bile göremezdiniz. Belki görürdünüz ama tıpkı işgal yıllarındaki işbirlikçi mütareke basını gibi olurdunuz.

İyi biliniz ki, Atatürkçülük her Türk vatandaşının olmazsa olmazıdır. Türk Ocakları gibi, Atatürkçü Düşünce Derneğimiz de 1993’ten beri kamu yararına bir dernek olup, böyle bir derneğin üyesi olmaktan onur duyarız. Bugün CHP ve MHP’nin belediye başkan adayı olan saygın kişiler de Atatürkçü Düşünce Derneği’nin üyesi olmaktan onur duyuyorlar.

Bu onuru, bütün kamuoyuyla paylaşmayı bir görev biliyor ve Atatürkçü iki adaya da başarılar diliyor, küçümseyici ifadelerle bu yazıyı yazanları kınıyor ve yorumu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Feyzi KÖSE

Son Güncelleme: 17.03.2014 09:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle