“12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ” VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü” ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.

12 Mart 2015 Perşembe 11:01
3176 Okunma
“12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ” VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü” ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi. 

 

 

 

  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlük Konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Işık, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Şube Müdürü Battal Yılmaz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

 

 Düzenlenen programda Bilecik Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Öğrencisi Ahmet Gündüz isimli öğrenci “Uyan” adlı şiirini okuyarak program slayt gösterisi ile devam etti. Slayt gösterisinin ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi okutmanı Sabanur Yılmaz, milletin, yüzlerce binlerce yıldır bir arada tutan ortak değerler olduğunu belirterek, “Ortak değerlerimizin çokluğu millet bütünlüğümüzün teminatıdır. Milletimizin ortak belgelerinin birinin de Mehmet Akif Ersoy’un abide eseri İstiklal Marşı’mızdır. Nice zaferler, acılar, fedakarlıklar, hayaller idealler ve millet olma şuurunu bu şiirin bünyesinde toplamıştır. İstiklal Marşı’nın rengi milletimizin rengidir. Bu marş milletimizin geçmiş hal ve gelecek zaman dilimlerinin özeti ve ışığıdır” dedi.  Yılmaz, Mehmet Akif’in milli mücadelenin başından itibaren milletinin yanında yer aldığını belirterek, “ Bağımsızlık savaşının destekçisi ve savunucusu olmuş, milli mücadelenin ruhani ve manevi yönünü temsil eden abide şahsiyetlerden birisi olarak tarihe adını yazdırmıştır” dedi.

 

 

 “İSTİKLAL MARŞI ALKIŞLARLA KABUL EDİLMİŞ BİR MARŞ DEĞİLDİR”

 

  Manzume şiirlerinin istiklal marşı ile başlayıp, istiklal marşı ile bittiğini belirten Yılmaz, “ Şiirin başka kıtalarında, başka mısralarında İstiklal kelimesi geçmese de zikredilmemiş bir istiklal “Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak” mısrasın da olduğu gibi değişik motiflerle kendini hissettirir. Çünkü sancak da aslında bir milletin istiklalinin sembolüdür. İstiklal Marşı’nın yalnızca Türkiye Büyük Millet Meclisinde alkışlarla kabul edilen bir marş değildir. Türk Edebiyatına kazandırılmış şiirlerin en değerlilerindendir. Tek taşı bile yerinden oynatılamayacak kadar sağlam bir yapıda, bir ses, söz ve mana mimarisidir” dedi.

  Okutman Sabanur Yılmaz’ın konuşmalarının ardından Bilecik Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi Abdülkadir Bali isimli öğrenci “Bülbül” adlı şiirini okumasıyla birlikte  12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı sona erdi.

 

Son Güncelleme: 12.03.2015 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle