SESLER BİR ANDA YÜKSELDİ!

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde bir araya gelen çiftçiler, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce (DSİ) kentte yapılacak arazi toplulaştırma kararına tepki gösterdi.  

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
08 Eylül 2023 Cuma 14:06
1067 Okunma
SESLER BİR ANDA YÜKSELDİ!

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde bir araya gelen çiftçiler, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce (DSİ) kentte yapılacak arazi toplulaştırma kararına tepki gösterdi.  


 

Pazaryeri Kültür Merkezinde toplanan çiftçiler, Resmi Gazetede yayınlanan DSİ tarafından yapılması planlanan toplulaştırma çalışmasına karşı çıktı. Yaklaşık 600 çiftçi, yapılacak toplulaştırma çalışmasının ata topraklarında kayıplara neden olacağını belirtip kendilerini zor durumda bırakacağını öne sürdü.


 

DSİ Bölge Müdürlüğünden konu ile ilgili bilgilendirme yapılması için talepte bulunan Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, gerçekleşecek toplantı sonrası halkın aldığı kararların yanında olacaklarını belirtti.


 

Pazaryeri ilçesinde 6 yıl ilçe Tarım ve Orman Müdürü olarak görev yaptığını söyleyen Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, "Devletimizin yapacağı çalışmalar vatandaşımızın zararına değildir" ifadesinde bulunup çiftçilerin merak ettiği konuları cevapladı.
  Fıranlar Köyü çiftçileri adına konuşan Sadettin Bayram, konuyla ilgili endişesini dile getirip toplulaştırma kararına karşı olduğunu söyleyip toplantıyı terk ederken, diğer çiftçiler ise DSİ’nin toplulaştırma kararıyla ilgili tepkisini dile getirdi.

Son Güncelleme: 08.09.2023 15:28
Anahtar Kelimeler:
TepkiKararlarTARTIŞMA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gözü açık körlere, göz olmaya geldim 2023-09-08 18:31:07

O tarım müdürü, son 12-13 senede garibanın hayrına olmuş uygulamayı saysın da bilelim.
Yapılanlar anca 3-5 zengine ve yabancılara yarıyor.
Varsa, ülkedeki garibanlar neden yıllardır büyük sıkıntı yaşıyor, her gün daha da sıkıntıya girip, zorlanıyor?
İktidarı ayrı, muhalefeti ayrı bela
Ülkede son 12-13 senede garibanın hayrına yapılmış çok az şey var, olan biten hep zengine, devletin hazinesi sıkıntıya giriyor, binin garibanın sırtına, dışarıda savaş oluyor, binin garibanın sırtına, siyasiler hata yapıyor, binin garibanın sırtına.
Ülkede hep kaymağı bazıları yemeğe devam ediyor, faturayı gariban ödüyor.
Buna rağmen, bir çok şeyi sorgulamadan, bazılarının peşinden gidip, şakşakçılık yapan Pazaryeri halkına müstehaktır.
Bazılarının ancak kaçarken aklı başına gelirmiş.
Pazaryerililerin aklı başına kaçarken de gelmez.
Bazıları Anadolu'ya bile isteye lüzumsuzları doldurdu, ses etmediniz, din kardeşi deyip şakşaklamaya devam ettiniz.
Sizin kaçacak yeriniz de yok, aklınız başınıza gelmez.

banner22

resim yükleresim yükle