BİLECİK İL MÜFTÜLÜĞÜ VE DİYANET VAKFI BİLECİK ŞUBESİNDEN İFTAR

Bilecik İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi tarafından iftar yemeği düzenlendi.

07 Haziran 2017 Çarşamba 10:36
1286 Okunma
BİLECİK İL MÜFTÜLÜĞÜ VE DİYANET VAKFI BİLECİK ŞUBESİNDEN İFTAR

Bilecik İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi tarafından iftar yemeği düzenlendi.

 

 

  Bir düğün salonunda düzenlenen yemeğe, Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Yalova Müftüsü Turgut Açar, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mülteciler katıldı.

 

 

  İftar programı Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayıp, dualar edilerek açıldı. İftar programının ardından İl Müftüsü Necati Akkuş, Ramazan ayının manevi ikliminde paylaşmak, tanışmak, görüşmek ve birleşmek üzere iftar programını düzenlediklerini söyleyerek, Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Akkuş, “Türkiye Diyanet Vakfı özellikle yurt içinde ve yurt dışında gerek eğitim faaliyetleri, gerek sosyal faaliyetler, gerek kültürel faaliyetler cami ve din hizmetleri alanında gerçekten şuanda Türkiye'nin sayılı sivil toplum kuruluşları arasında.

 

 

Özellikle son yıllarda Afrika’da, Somali’de, Kenya’da, Uzak Doğu’da, Yakın Doğu’da Türkiye Cumhuriyetlerinde, Gazze’de buna benzer yerlerde Suriye’de, Irak’ta bu gölgelerde gerçekten kimsesiz kalmış, sahipsiz kalmış, ekmeksiz ve susuz kalmış olan kardeşlerimizin imdadına koşuyor. Susuz olanlara su, ekmeksiz olanlara ekmek, aşsız olanlara aş ulaştırmaya çalışıyor. Bunlar sizin desteklerinizle, sizlerin bağışlarıyla, sizlerin yardımlarıyla sağlanan hizmetlerdir.

 

 

Özellikle yurt dışında şuanda İmam Hatip Lisesi seviyesinde, İlahiyat Fakültesi seviyesinde ve proje okulları olarak eğitim alanında çok büyük faaliyetler göstermekte. Biz Bilecik şubesi olarak, İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı şubesi olarak iki projeyi önemsedik ve başlattık.

 

 

Şuanda üniversite kampüsüne yakın bir yerde 250 öğrenci kapasiteli bir yurt yeri temin ettik. Bir kız yurdu oraya inşa etmenin gayreti içerisindeyiz. Ne zaman olacak bilmiyorum ama inşallah bir hayır sahibi çıkar, böylece Bilecik'e güzel bir eser kazandırmış olur. Ertuğrulgazi camiyle alakalı bir projemiz var. Oda hazırlanmış vaziyette. İnşallah o da önümüzdeki zamanlarda yapacağız” dedi.

Son Güncelleme: 07.06.2017 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakkaniyet 2017-12-27 14:39:18

Ey müftü sen acaba helal etmediğim Hakkı'mın hesabını nasıl vereceksin Allah'a ..Sana senin hocalarının ayıbını söyleyen bir insanı Nasıl oyaladığını Arkasından iş çevirdiğini Nasıl vicdanınla bağdaştırabileceksin.. Hey gidi hey..

banner22

resim yükleresim yükle