MİLYONLARIN GÖZÜ BURADA!

Yaklaşık 3,7 milyon memur ve 2,7 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos'ta başlayan süreç devam ediyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
14 Ağustos 2023 Pazartesi 10:49
56 Okunma
MİLYONLARIN GÖZÜ BURADA!

Yaklaşık 3,7 milyon memur ve 2,7 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos'ta başlayan süreç devam ediyor.

Toplu sözleşme görüşmeleri ay içerisinde sonuçlandırılacak. Görüşmeler için takvim belli oldu. Hükümetin ilk teklifi de bugün gelecek.

BAKAN IŞIKHAN'DAN TOPLU SÖZLEŞME AÇIKLAMASI

Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi. Bakan Işıkhan, "Müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum. Bizler bugüne kadar milletimizden gelen talep ve istekleri hiçbir zaman geri çevirmedik" dedi.Toplu Sözleşme Görüşmeleri çalışma takvimi doğrultusunda 11 hizmet koluna ait tekliflerin tasnifi ve kamu görevlilerinin geneline ilişkin tekliflerin ön müzakeresiyle ilerleyen süreçte, müzakere aşamasına geçildi.

TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI İÇİN İLK TEKLİF BUGÜN

Müzakerelerde kritik sürece girilirken, bu kapsamda hükümetin kamu görevlilerinin geneline ilişkin ilk zam teklifini bugün sözleşme masasına sunması bekleniyor.

ZAM TEKLİFİ İÇİN 3 KRİTİK TARİH

İlk teklif 14 Ağustos'ta. Bu teklifin memur sendika tarafından kabul edilmezse hükümet 17 ve 22 Ağustos'ta yeni tekliflerle masaya gelecek.

EN GEÇ AY SONUNA KADAR SONUÇLANACAK

Tarafların yine anlaşamaması durumunda ise 23 Ağustos'tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurulacak. Bu aşamada Kurul, en geç ay sonuna kadar sözleşmeye dair kararını açıklayacak.

MEMUR ZAMMI YAKLAŞIK 8,5 MİLYON KİŞİYİ DOĞRUDAN ETKİLİYOR

Belirlenecek oranlar 2 yıl boyunca memur zammı üzerinde dolayısıyla 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşları üzerinde de etkili olacak. 8 milyondan fazla kişi doğrudan etkilenecek.

Toplu sözleşme görüşmelerinde 15 Ağustos'ta genele ilişkin tekliflerin müzakeresine geçilecek.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
ZAMMemurEmekliMaaşTeklif
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle