DİYABETİN EN ETKİLİ İLACI!

Modern araştırmalar, birçok baharatın oldukça etkili bir yapıya sahip olduğunu, bu sayede etkili bir şekilde sağlığı destekleyebileceğini gösteriyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
14 Ağustos 2023 Pazartesi 11:04
120 Okunma
DİYABETİN EN ETKİLİ İLACI!

Modern araştırmalar, birçok baharatın oldukça etkili bir yapıya sahip olduğunu, bu sayede etkili bir şekilde sağlığı destekleyebileceğini gösteriyor.

KAN ŞEKERİ DENGELEYEN TARÇIN

Tarçın, yemek tariflerinde, sütlü tatlılarda ve unlu mamullerde bulunan popüler bir baharattır. Tarçının tıbbi özelliklerinden sorumlu olan sinnamaldehit adı verilen bir bileşik, birçok faydalı etki sunabilir.Tarçın güçlü antioksidan aktiviteye sahiptir, iltihapla savaşmaya yardımcı olur ve kandaki kolesterol ile trigliseritleri düşürdüğü gösterilmiştir. Ancak tarçının en etkili yönü, kan şekeri seviyeleri üzerindeki etkileridir.Tarçın, sindirim sistemindeki karbonhidratların parçalanmasını yavaşlatmak ve insülin duyarlılığını artırmak da dahil olmak üzere çeşitli mekanizmalarla kan şekerini düşürebilir. Araştırmalar, tarçının diyabetik hastalarda açlık kan şekerini %10-29 oranında düşürebildiğini göstermiştir ki bu önemli bir miktardır. Etkili doz tipik olarak günde 0.5-2 çay kaşığı tarçın veya 1-6 gramdır.

İLTİHABI KURUTAN ZERDEÇAL

Zerdeçal, sarı rengiyle de sağlığınızı da altın gibi parlatacak bir güce sahip. Zerdeçalda bulunan kurkumin (curcumin), oksidatif hasarla savaşmaya ve vücudun kendi antioksidan enzimlerini artırmaya yardımcı olan oldukça güçlü bir antioksidandır.

Bu önemlidir, çünkü oksidatif hasarın yaşlanmanın ve birçok hastalığın arkasındaki anahtar mekanizmalardan biri olduğuna inanılmaktadır. Zerdeçal ayrıca, bazı anti-inflamatuar(iltihap kurutucu) ilaçların etkinliği ile eşleştiği noktaya kadar güçlü bir şekilde anti-inflamatuardır.Uzun vadeli, düşük seviyeli inflamasyonun neredeyse her kronik Batı hastalığında önemli bir rol oynadığı göz önüne alındığında, kurkuminin çeşitli sağlık yararları ile bağlantılı olduğunu görmek şaşırtıcı değildir. Çalışmalar, beyin fonksiyonlarını iyileştirebileceğini, Alzheimer ile savaşabileceğini, kalp hastalığı ve kanser riskini azaltabileceğini ve artriti hafifletebileceğini önerir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle