FAHRETTİN POYRAZ SERT KONUŞTU

Bilecik Ak Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz bugün gündeme dair Ak Parti İl başkanlığı binasında bir basın açıklaması yaptı.

23 Mart 2014 Pazar 20:43
2217 Okunma
FAHRETTİN POYRAZ SERT KONUŞTU

Bilecik Ak Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz bugün gündeme dair Ak Parti İl başkanlığı binasında bir basın açıklaması yaptı.  

  Fahrettin Poyraz yaptığı açıklamada, 30 Mart yerel seçimlerinin mahiyeti itibariyle genel seçimlere dönüştüğünü belitti. Poyraz," Seçim sürecinde bir tuhaflık yaşandığını belirterek  “ Ak Parti olarak hem Türkiye genelinde hem de Bilecik özelinde baktığımız zamanda siyasi partilerin tavırları, söylemleri noktasında da açıkçası pek çok ilki yaşadığımızı da söyleyebiliriz. Geçmişte birbirinin karşısındaymış gibi görünen siyasi partilerin aslında bu seçimlerde nasıl dirsek teması halinde olduklarını veya nasıl kimlik değiştirdiklerini veya nasıl kimliksizleştiklerini de görüyoruz. Ankara’da, bir seçim önce yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) aday olan bir Belediye Başkan Adayı, bu seçimde tam karşı cephede gözüken Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) aday olabiliyor.Bilecik’ten de aynı şey yaşanıyor, bir bakıyorsunuz bir seçim öncesinde CHP'den aday olan bir Belediye Başkanı Adayı bu seçimlerde MHP'den aday olabiliyor. Demokrat Parti’den (DP) aday olan bir Belediye Başkanı Adayı MHP'den Aday olabiliyor. Parti kimlikleri ile aday kimliklerinin iç içe geçtiği, karıştığı ve kimin ne dediği çok belli olmayan bir seçim süreci yaşıyoruz.

 Bu süreçte baktığınız zaman, söylem bazında da parti kimliği anlamında ne dediği belli olmayan bir takım söylemlerle karşılaştığımızı görüyoruz. Ama özne itibariyle baktığımız zamanda bütün siyasi partilerin aslında farklıymış gibi gözükse de aynı söylemler üzerinden siyaset yaptığını görüyoruz. Genel seçim havasında belli klişeler üzerinden, yolsuzluk kavramları üzerinden yürütülen bir seçim kampanyası " dedi.

 “KURUMLARIN BAŞINDA BİR GENEL MÜDÜR VAR BİRDE CEMAAT ADAMI VAR”

  Burada seçimlerin  bir tuhaf boyutu olduğunu belirten Poyraz, "Şu, Chp olsun, hem de Mhp olsun, hem de diğer siyasi partiler olsun, hepsinin ağzında aynı söylemler var. Sanki dışarıda bir el bu ortamı hazırlayarak bunlara dedi ki ‘ Size siyaset yapma anlamında bir argüman hazinesi sunuyoruz,  bunlar üzerinden konuşun’ dedi. Bahçeli’de aynı şeyi söylüyor, Kılıçdaroğlu’da aynı şeyi söylüyor. Burada bakıyorsunuz Bahattin Şeker’de aynı şeyi söylüyor, Yeri geldiği zaman diğer CHP İl Başkanı da aynı şeyi söylüyor. Bilecik'in ilçeleri için projeleriniz varmı? yok.

  Sayın Başbakanımız da ısrarla söylüyor, bu iki siyasi partide şu anda cemaatin dümen suyuna girdi.. Bunun tabi delilleri de var. Malum televizyon kanallarını izlerseniz, yayınlanmış olan bütün klişe söylemlerin aynı aralıkta da her iki siyasi partilerin de sözcülerinin ağızlarında olduğunu görüyoruz.

  Bu süreçte, biz sıklıkla siyasetin siyasetçiler tarafından yapılması gerektiği konusunun vurgusunu yaptık. Dedik ki, eğer siz cemaat olarak siyaset yapmak istiyorsanız, bir siyasi parti kurun, vatandaşın karşısına çıkın, ilkeleriniz neyse, projeleriniz neyse, vatandaşa kendinizi anlatın. Vatandaş size takdir ederse, gelirsiniz hem yerelde hem de genelde iktidar olursunuz diye ısrarla üstüne basa basa söyledik.

  Biz ticarete karışmayız diyip ticaretin alasını yapıyor. Devlet ile işimiz olmaz diyorlar bakıyorsunuz son olaylarda kurumun başında genel müdür var bide cemaatin adamı var gibi bir paralel yapılanma orta çıktı. Onlarda deşifre olunca yurt dışına kaçtılar.

  Biz bunları söylememize rağmen işte basına da yansıdı. Özel Sevgi Çiçeği Okulu’nda İl Müdürleri toplandı, telefonlar toplandı,bu arkadaşlara, üstelik de okulun çatısı altında hükümetin, Sayın Başbakanın, Bakanlarımızın aleyhinde, Başbakanlarımızın danışmanlarının aleyhinde bir sürü şeyler konuşulmuş,  sonradan da İl Müdürlerinin bir kısmı dediler ki evet, bu konuşmalar oldu. Böyle bir toplantının olduğunu bilseydik gitmezdik dediler. Bu yurtlarda ve evlerde kalan öğrenciler üzerinden siyaset yapıldı baskı yapıldı " diye belirtti.

 "CEMAAT EVLERİNDE VE YURTLARIN BAŞBAKAN VE HÜKÜMETİMİZ ALEYİNDE FİLM İZLETİLİYORMUŞ"

  Cemaat evleri ve yurtlarında kalan öğrencilerin bu olaylara dayanamayıp bu evleri ve yurtları terk ettiğini belirtten  Poyraz, " Öğrencilere zorla Başbakan Erdoğan hakkında internette çıkan görüntüler ve Hükümetimiz aleyinde izletildiğini duyuyoruz.İlimizde ise 100 üzerinde üniversite öğrencisi arkadaş cemaate ait evlerden ve yurtlardan ayrılma noktasında taleplerinin ilettiler.

  Bir takım haberlerin ardı ardına eklenmiş olması sonucu bir takım görüntüler var, özel çalışılmış bir takım şeyler var. Özellikle İran ile ilgili olarak, Türkiye’deki yöneticilerin İran’ın tamamen tesiri altında olduğuna dair özel çalışılmış profesyonelce hazırlanmış bir takım görüntüler var. Çıkıp desinler ki hayır biz böyle şeyler izletmiyoruz desinler, yalanlasınlar, muhtemelen bunlar  başka yerlerde teyit edilir. İddia edilen o ki, bunlar insanlara kapalı toplantılarda izlettiriliyor. Bu görüntülerin içerisinde hukuki noktada sıkıntı çıkartacak olan hususlarda var. İddia edilen o ki bu görüntüler insanlara kapalı toplantılarda izlettiriliyor.

 “BERKİN OLAYLARI İLE ALEVİ KESİMİNİN İÇERİSİNE GİRİLDİ”

  Toplumsal kargaşa çıkartılması noktasında, toplumun sinir uçlarına dokunacak bazı oyunlar yapıldığını konusunda tartışılan konuşulan hususlarını olduğu söyleyen Poyraz, " Geçmişte biliyorsunuz  gezi olayları gündeme getirildi, toplumsal bir kalkışma içerisine gidilmesi amaçlandı. Arkasından Berkin olayıyla, özellikle Alevi kesimi üzerinde bir çalışma gayreti içerisine girildi, onları tahrik etme anlamında. Bu hafta da Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasıyla ilgili olarak birtakım çalışmaların yapıldığına dair internetde birtakım iddialar var. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nın bir camide cemaatle saf tutarken fotoğrafını almışlar, gömlek aynı, duruşu aynı, herşeyi aynı kaza sonrası askerlerin gezdiği ortamda askerlerin ortasında namaz kılar vaziyette. Verilmek istenen mesaj, aslında rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu, helikopter kazasından sağ kurtuldu ama devlet büyükleri bilgisi dahilinde Muhsin Yazıcıoğlu, infaz edildi. Burada alperenleri sokağa dökme gayreti içerisinde olacakları noktasında endişemi paylaşmak istiyorum. Bu olayları izlerken cemaat ısrarla başta Başkanımız, Danışmanları ve Bakanlarımız olmak üzere İran'ın etkisi olduğu iddiasını her ortamda dillendiriyolar. Bir tanesine ben kendim şahit oldum bu yetkilerden birisi bana  " Ya bizim Başbakanla bir sorunumuz yok ama Danışmanları çok sık İran'a gidiyorlar ve İran'da muta nikahi yapılıyor. İran'daki muta nikahı görüntüleri hem İran istihbaratının hemde mossad'ın elinde gibi bir şeyler söyledi" bana bende onlara şunları söyledim bu görüntülerin onların elinde olduğunu nereden biliyorsunuz diye sordum orada ama bir cevap alamadık o sıra  " diye belirtti.

 "BAHATTİN ŞEKER'E YAKIŞTIRAMADIM"

  Siyaset şu anda bu seçimlerde geleneksel siyaset olmaktan çıktığını vurgulayan Poyraz, " Sayın Kılıçdaroğlunun konuşmasına baktığınızda, Sayın Başbakan ve diğer arkadaşlar gerekli cevabı veriyorlar bir Bahçeli'nin konuşmasına baktığınızda bir yerel seçim yok. Dün burada  Milletvekilimiz Bahattin Bey konuşma yaptı, konuşmalarının %80 %90’ Kılıçdaroğlu ne konuşuyorsa, Bahattin Şeker’de aynı şeyi konuştu, açıkçası Bahattin Şeker’e de yakıştıramadım. Kılıçdaroğlu'nun söylemi ile onun ağzından konuşmak Bahattin beye geçmişte de Bilecik’imize önemli çalışmaları olmuş ve siyasi kimlik olarak da önemli bir siyasi aktör olduğunu düşünüyorum. Ama gelinen noktada Bahattin Bey’in, Kılıçdaroğlu ağzıyla konuşmasını ne kendisine yakıştırdım ne de Mhp'nin kuruluşundan itibaren oluşturduğu değerler silsilesine yakıştığını söyleyemem gerekiyor. Cenab-ı hak Milletimizi her türlü kötülüklerden muhafaza etsin " dedi.

Fahrettin Poyraz açıklama yaparken yanında Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ve Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık ve parti üyeleri katıldı


Son Güncelleme: 23.03.2014 20:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle