DP BİLECİK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SEZAİ BALTA PROJELERİNİ AÇIKLADI

Demokrat Parti (DP) Bilecik Belediye Başkan Adayı Sezai Balta, il ve belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte projelerini açıkladı.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
16 Mart 2019 Cumartesi 14:42
746 Okunma
DP BİLECİK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SEZAİ BALTA PROJELERİNİ AÇIKLADI

  Demokrat Parti (DP) Bilecik Belediye Başkan Adayı Sezai Balta, il ve belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte projelerini açıkladı.

DP Bilecik Belediye Başkan Adayı Sezai Balta, 31 Mart’ta yapılacak mahalli seçimler bütün partilerimiz yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu söyledi. Demokrat  Parti olarak seçimlere katılma kararını açıkladıklarından itibaren yoğun bir çalışma temposuna girmiş bulunduklarını anlatan Balta, sözlerine şöyle devam etti;

"Adaylığımız ve ekibimizin toplumun sevilen ve kabul gören insanlardan olması halkımızdan çok olumlu tepkiler almamıza neden oldu.Ben konuşmamın başında bir kez daha bütün aday arkadaşlarıma başarılar diliyor ve bu mahalli seçimlerin Bilecik’imize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bugüne kadar ilimizde görev yapmış olan bütün Belediye başkanlarımıza da saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. İçlerinde ahirete irtihal etmiş olanlara da Allah’tan rahmet diliyorum.Demokrat Parti olarak bu mahalli seçimlere bütün Türkiye sathında ve ilimizde hiçbir ittifaka bağlı olmadan bağımsız olarak giriyoruz.  Ama hiçbir ittifakı da  İLLET  ve  ZİLLET olarak düşünmüyoruz. Hepsini  demokrasi içerisinde bir araya gelinmiş demokratik çözümler olarak görüyoruz. Yalnız burada seçimlerin yıkıcı mali boyutuna değinmek istiyorum. Malum iktidar partisi Devletin tüm imkanları ile ve çok yüksek maliyetlerle bu yarışı sürdürürken bizler maalesef çok kısıtlı imkanlarla ve deyim yerin de ise sadece kendi imkanlarımız ile bu yarışı sürdürmek zorunda kalıyoruz. Devlet, her elektrik faturasında ve herkesten 1.31 TL TRT payı almasına rağmen Devletin televizyonunda kimseye eşit söz hakkı vermiyor ve bizlere hiç vermiyor. Bu bile bu yarışın ne kadar haksız koşullar içerisinde yapıldığının bir göstergesidir."

"Son beş yılda üniversiteden kaydını sildiren öğrenci sayısı 1 milyon 115 kişi "

Balta sözlerinin devamında, "İşin bir diğer üzücü tarafı, siyaset dilinin iyice seviye kaybetmesi. Demokrasilerde olması gereken çokseslilik, demokratik yarış maalesef iktidar sözcüleri tarafından hain ve bölücü olma noktasına getiriliyor. Bu  nefret söylemini terk etmediğimiz sürece bir arada barış içerisinde  nasıl yaşayacağız. Gençlerimize nasıl örnek olacağız. Zaten bu yüzden yeni kuşaklar maalesef siyasetle ilgilenmeye çok sıcak bakmıyorlar ve gelecek için  gün geçtikçe umutlarını da yitiriyorlar. Birkaç gün evvel bir gazetede okudum, son beş yılda üniversiteden kaydını sildiren öğrenci sayısı 1 milyon 115 kişi. Bunun en büyük sebebi ekonomik zorluklar ve 'nasıl olsa üniversiteyi bitirsem de iş bulamayacağım' kaygısı. Bence asıl  BEKA sorunu bu, gençler gelecek için umutlarını yitiriyorlar veya imkanını ve fırsatını bulanlar çareyi yurt dışına gitmekte buluyor. Türkiye, yetkililerinde itiraf ettikleri gibi bir “beyin göçü” ile karşı karşıya. Siyaset dilinin kirliliği, bayrak, ezan ve din gibi toplumumuzun çimentosu olan, bizi bir arada tutan milli ve manevi değerlerimiz için de maalesef devam ediyor. Toplum olarak aslında daha önce bu konularda kötü deneyimler geçirdik ve kardeş kavgalarının eşiğinden döndük" dedi.

"Senin bu sözün şirktir, insanı dinden çıkarır"

 Balta, geçtiğimiz günlerde İstanbul'un Esenyurt Belediye Başkanının sözlerini eleştirerek, "Bakın iktidar partisinin Esenyurt belediye başkanı yaptığı bir konuşmada 'Burayı kaybedersek Kudüs’ü kaybederiz, İslam’ı kaybederiz, Mekke’yi kaybederiz' sözleri aklın durduğu, sözün bittiği nokta. Sanki iktidar partisinden önce oraları yoktu.. Ey nasipsiz Dinin sahibi Allah (cc) dır. Senin bu sözün şirktir, insanı dinden çıkarır.Peki ülkenin yarısının hain ve düşman ilan edildiği  bir ülkeye yabancı yatırımcı ve yabancı sermaye gelir mi? Hukukun, adaletin, yargının, özgürlüklerin sağlıklı işlemediği, insanların işle, aşla korkutulduğu bir toplumda insanlar mutlu olabilir mi? Siz o ülkede beyin göçünün önüne geçebilir misiniz" dedi.

"Çok yüksek katlı binaların yapımına izin verilmeyecek"

Balta sözlerinin eğer Bilecik halkının belediye başkanı kendisini seçtiğinde neler yapacağını söyleyerek, "Demokrasiler yerel yönetimlerde başlar. Sivil toplum örgütlerimiz ise yerel yönetimlerin olmazsa olmazıdır. Onlar bizim her zaman halkımızla iletişim kanallarımız olacaktır. Önce dinleyen  olacağız. Buyurgan ve ben yaptım oldu tavrı içinde  olmayacağız. Katılımcı, paylaşan ve değişime duyarlı olacağız. İletişim, samimiyet ve ortak akıl öncelikli ilkemiz olacaktır. En önemli önceliğimiz adeta uykuya yatan inşaat sektörünü uykudan uyandırmak olacaktır. Büyük bir istihdam potansiyeline sahip bu sektörü ayağa kaldırmak için, sektördeki arkadaşlarla ve Mühendis ve Mimar odalarımızla acil toplantılar  yaparak sorunları ve çözümleri masaya yatırmak olacaktır. Şehir merkezinde adeta kangren haline gelen araç park sorununun çözümü için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacaktır. Yeni açılacak imar alanlarında, site yapımları teşvik edilecek, sitelerin otopark problemleri eksi kotta çözümlenecek, zemin üstü yeşil alan olarak düzenlenecektir. Sosyal donatılardan ve yeşil alanlardan kesinlikle taviz verilmeyecektir.Konutların ısı yalıtımları ve  temel su  yalıtımları titizlikle takip edilecek, enerji kimlik belgesinde yüksek performans gösteren yapıların belediyemizce düzenlenecek harçlarında oransal indirimler yapılacaktır. Yani müteahhidin yalıtımlarda göstereceği titizlik ve fedakarlık belediyemizce harçlarda indirimler yapılarak ödüllendirilecektir. Böylece daha nitelikli konutların yapımı teşvik edilecektir. Çok yüksek katlı binaların yapımına izin verilmeyecek. İmar planları hazırlanırken maksimum kat yüksekliği 10 kat ile sınırlandırılacaktır" dedi.

"Mega projem"

DP Bilecik Belediye Başkan Adayı Sezai Balta, mega projenin Rüzgar ve Güneş enerjisi olduğunu anlatarak, "Yurtdışında hızla gelişen ve ülkemizde de lokal bazı projelerde uygulanan Rüzgar Ve Güneş Enerjisi’nden faydalanma teknolojileri özenle takip edilecek, bu teknolojilerin ilimiz konutlarında kullanılması için belediyemizce her türlü teknik öncülük yapılacaktır. Bu konu  bizim MEGA proje anlamında en çok odaklanacağımız, kafa yoracağımız alan olacaktır. Şehir içi ulaşım sorunu yeniden ele alınacak, aksayan noktalara  acilen müdahale edilecektir. Bunu yaparken kazanılmış haklara  kesinlikle zarar verilmeyecektir. Yöremizde varsa Jeotermal kaynaklar araştırılacak, bulunacak kaynaklar Termal sektörüne ve dolayısıyla turizm sektörüne kazandırılacaktır.

 İlimizde yöresel ürünlerin daha verimli değerlendirilmesi için gerekirse kooperatifleşme girişimlerine destek verilecektir.İlimizin tarihi konumunun turizm sektöründe daha etkin kullandırılması için her türlü gayret gösterilecektir. Konu ile ilgili alanında etkin  kuruluş ve firmalarla işbirliği yapılacaktır. Bir üniversite kenti olan  şehrimizin akademik kadro ve öğrencileri ile olan işbirliği karşılıklı görüşmelerle arttırılarak devam ettirilecektir. Sosyal ve kültürel aktivitelere her türlü yardımlar ve destekler belediyemizce eksiksiz sunulacaktır. Yaşlı vatandaşlarımızla engelli çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın il dışı  kültürel gezileri belediyemizce ve ücretsiz olarak tertip edilecektir. İlimizde mevcut bulunan yöresel kimlikli derneklerimizin, yöresel yemeklerinin ve kültürlerinin tanıtımı için yöneticileri ile işbirliği yapılacak, isterlerse Edebali Türbesi yöresinde mini  tanıtım festivalleri düzenlenecektir. Böylece toplumsal kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma duyguları geliştirilecektir. Mahallelerimizde, muhtarlarımızla ve halkımızla gerçekleştireceğimiz toplantılarla lokal sorunlar acilen çözülecektir.Cenaze ve doğum hizmetlerinde bir aksaklığa kesinlikle  müsaade edilmeyecektir. Sosyal yardım kapsamında ekonomik şartları kötü olan öğrencilerimize gerek belediyemizin imkanlarından, gerekse hayırsever vatandaşlarımızın katkılarından azami oranda burslar verilerek faydalandırılacaktır.İlimizin, bir turizm şehri gibi hareket etmesi için esnafımız bilinçlendirilecek ve gerekirse bağlı oldukları esnaf odaları aracılığı ile eğitim  verilmesi sağlanacaktır. Camilerimizin temizlik ve bakım işleri belediyemizce eskizsiz sağlanacaktır. Belediyemizin esnafımızla yapacağı alışverişlerde ayırımcılık olmayacak. Toplu alımlar herkese açık kapalı teklif usulü ile yapılacaktır" dedi.

"Yerel basınla ilişkilerini özgür, tarafsız ve samimi bir şekil devam ettirileceğim"

Balta son olarak yerel basınla ilişkilerini özgür, tarafsız ve samimi bir şekilde birbirimizi anlayarak ve dinleyerek devam ettirileceklerini söyleyerek, "Belediyemiz öncülüğünde ihtiyaç duyulan alanlarda ev kadınlarımıza yönelik ücretsiz mesleki kurslar açılacaktır. Bilecikspor’umuzun başarılı olması adına her türlü maddi ve manevi destek sunulacaktır. Unutmayalım ki bizim belediye meclis kadromuzda, bizimde gençlik yıllarımızın unutulmaz üç futbolcusu vardır. Vedat abimiz, Adnan abimiz ve Sami abimiz. Başarının gelmesi için bu ağabeylerimizin fikirlerinden sonuna kadar faydalanacağız. Diğer spor dallarında da belediye olarak gençlerimizin amatör spor yapması sonuna kadar teşvik edilecektir. Kent ormanımızın ve Pelitözü göledimizin amatör sporlar için daha etkin olarak kullanması sağlanacak, yürüyüş yolu bakımları yapılacak, yanlarına bisiklet yolları ilave edilecektir. Her şey Bilecik için diyerek, katılımlarınız için basınımıza ve siz değerli dava arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyor, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle