BİLECİK CHP’DE ÖN SEÇİMİN KADERİNİ KİM BELİRLER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, Bilecik’te 7 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimlerinde aday belirleme yöntemini üye bazında ön seçimde yapılacağını bildirmişti.

20 Şubat 2015 Cuma 13:09
4379 Okunma
BİLECİK CHP’DE ÖN SEÇİMİN KADERİNİ KİM BELİRLER

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, Bilecik’te 7 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçimlerinde aday belirleme yöntemini üye bazında ön seçimde yapılacağını bildirmişti.

 

 

 Bilecik’te 29 Mart 2015 Pazar Günü, Hakim huzurunda resmi önseçim yapılması kararı parti meclisinde onaylandı.  29 Mart günün yapılacak üye bazındaki ön seçimlerde adı aday adaylıkları için geçen isimlerin etkisi ne olur.

 

         BİLECİK CHP’DE ÖN SEÇİMİN KADERİNİ KİM BELİRLER

 

METİN TORUN

 

 Ön seçimde Metin Torun aday olursa dengeler çok değişir. Geçen dönem Bozüyük’ten Belediye Başkanı adayı olarak çıkan Metin Torun, kendini parti içinde kanıtlamış ve başarılı organizasyonu ile kabul ettirmiş oldu. Milletvekili aday adayı olursa Bozüyük delegelerinin çoğu oyunu alır, yok aday olmaz ise destekleyeceği adayın kazanma şansı büyük olur.

Ayrıca Torun, Söğüt, Pazaryeri, Osmaneli ilçelerinde desteğini alır.

 

 

MEHMET TALAT BAKKALCIOĞLU

 

 Bozüyük’te 15 yıl Belediye Başkanlığı yapan Bakkalcıoğlu, tekrar aday adayı olması ile Bozüyük eski üyelerinin oyunu alabilir. Tecrübesi ile Bozüyük’teki en kuvvetli adaylardan biri.

 

 

YAŞAR TÜZÜN

 

 Yıllardır partinin her kademesinde görev yaptığı için emeği çok büyük. Genç yaşta Belediye başkanlığına ve ardından 2 dönem Milletvekili olmasından dolayı halk tarafından sevilen biri. Karşısına çıkan adaylar da üye bazında güçlü oldukları için onun için de hiç kolay bir önseçim olmayacak. Bozüyük’ten aday adayı çıksa bile işi diğer isimlere göre bir adım önde gözüküyor.

 Ayrıca, tüm ilçelerin desteğini alır.

 

 

ERDOĞAN TÜFEKÇİ

 

 Bilecik CHP İl teşkilatı tarafından sevilen bir isim. Daha öncedeki dönemde partide İl Başkanlığı yapması kendi için artı bir durum teşkil ediyor. Üye bazındaki ön seçimlerde dengeleri değiştirebilir.

 

ALİ OLCAY

 

 CHP’nin büyük sürprizi. Geçtiğimiz seçimlerde ikinci sıra Milletvekili adayı Sungur Turan’ın çekilmesi hiçbir şey beklemeksizin kendini ikinci sıra Milletvekili adayı yazdırması kendine artı yazdı. Mütevazi kişiliği, sevecen olması, genç olması ve daha bir sürü özelliği ile CHP’nin sürpriz ismi olarak çıkarsa kazanma şansı yüksek olan isim olur.

 

 

 NEVİN TAN

 

 Yıllardır partide bir bayan olarak her platformda koşan bir isim. CHP’nin yıllar sonra bir bayan ile çıkıp ikinci bir başarıya imza atmak için düşünülecek tek isim. Bayanların desteğini alacaktır.

 Ayrıca, Gölpazarı, Söğüt ilçelerinden desteğini alır.

 

 

ÇAĞATAY KARAAHMET

 

 2 yıldır İl Başkanlığı yapmasından dolayı partiye yeni üyeler kazandırdı. Kimsenin tahmin etmediği üye yapısına sahip, çalışmalara erken başlamasından dolayı bir adım önde gözükse de Bozüyük’ün ve Söğüt’ün desteğini alması şart.

 

SİNAN BABA

 

Sinan Baba, başarılı bir İl Başkanlığı yaparak, partinin her kademesinde görev yapmıştır. Kendisi bir ağabey gibi kenarda durmuş, partinin ona ihtiyacı olduğu dönemlerde hep partide yer almıştır. Üye bazında sevilen bir isimdir. Aday adayı olması durumunda yapılacak üye bazında ön seçimde dengeleri değiştirir.

Ayrıca Pazaryeri ve Bozüyük ilçelerinden de destek alır.

 

FAİK AKARKARASU

 

 Geçtiğimiz 2009 Belediye Başkanlığı seçimlerini 111 oy ile kaybetmesi büyük talihsizlik idi. Üye bazında sevgisi büyük, aday olursa tüm dengeleri alt üst eder.

Ayrıca, Söğüt, Osmaneli, Yenipazar, İnhisar desteğini alır.

 Sonuç ne olursa olsun geçtiğimiz dönem milletvekili çıkaramayan CHP Bilecik’te büyük sınavdan geçecek. 

Son Güncelleme: 20.02.2015 13:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle