ORGANİZASYON SIFIR

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) öğrencileri kentteki şehir içi minibüs azlığından dolayı okul gidiş gelişlerde yaşadıkları sorunları dile getirmek için yaptıkları eyleme 15 kişi katıldı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
07 Kasım 2023 Salı 17:45
726 Okunma
ORGANİZASYON SIFIR

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) öğrencileri kentteki şehir içi minibüs azlığından dolayı okul gidiş gelişlerde yaşadıkları sorunları dile getirmek için yaptıkları eyleme 15 kişi katıldı.


 

BŞEÜ öğrencileri geçen hafta Bilecik Valiliğinden aldığı izin sonrası bugün saat 10.00'da Atatürk Parkı'ndan toplanarak Cumhuriyet Meydanına kadar 'Ulaşım Sorununu' protesto etmek için bir araya geleceklerdi. Polis ekipleri saat 09.30'da Atatürk Parkı'nda toplanırken, basın mensupları da belirtilen saatte orada oldular. Ama öğrencilerin evdeki hesap çarşıya uymayınca protestoya kimse gelmedi.

Saat 11.00'e kadar sağdan soldan öğrenci toplayan öncü öğrenciler anca 15 ile 20 kişi toplayabildi. Ardından kendilerinden fazla polis korteji eşliğinde Cumhuriyet Meydanına giden öğrenciler 'Hayaller tramvay hayatlar tabanvay', 'Minibüsçüye değil sisteme isyanımız' pankartları taşıyan öğrenciler, 'Ulaşıma engel eğitime engel' sloganları da attılar. Ardından alana gelen öğrenciler oturma eylemi yaparken, basın mensupları saat 12.30'da alana davet ederek bir basın açıklaması yapacakları söylediler.


Basın mensupları 12.30'da alana gittiğinde kimsenin olmaması gözlerden kaçmazken, kalan bir kaç kişinin de valiliğe vermek üzere imza topladığı ve vatandaşlara meyve suyu, kek dağıttığı görüldü.

Son Güncelleme: 07.11.2023 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilecik11 2023-11-07 20:54:43

İnanılır gibi değil ya. Bu şehirde bir tek otobüs bile olmamasını eleştirmeyip de bu duruma haklı bir şekilde isyan eden öğrencileri mi eleştiriyorsunuz?

Avatar
Kemal 2023-11-08 02:26:19

Gençlerin memnun olmadığı, anayasal bir hak olan protestoya iştirak etmemeleri üzücü olmuş. Ancak benim bildiğim Bilecik’te saha önceden münferit ve sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilere karşı ilk kez böyle bir etkinlikte bulunulmuş. Sayının azlığı, meselenin medeni gerekliliğine ve haklı talebine gölge düşürmemeli. Bu konuda halkın çilesine yeterli inceliği göstermeyen belediye ve minibüsçülere duyurulur.

Avatar
Bilecikin kanayan yarası 2023-11-16 09:02:01

Şu toplu taşıma bilecikin kanayan yarası. Anlaşılan melek hanımda çözemeyecek bu işi.

banner22

resim yükleresim yükle