'ELEŞTİREL MEDYA OKURYAZARLIĞI'

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde 'Eleştirel Medya Okuryazarlığı' semineri verildi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
13 Aralık 2023 Çarşamba 12:14
30 Okunma
'ELEŞTİREL MEDYA OKURYAZARLIĞI'

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde 'Eleştirel Medya Okuryazarlığı' semineri verildi.


 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesinde gerçekleşen ''Eleştirel Medya Okuryazarlığı'' konulu seminer, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Tuba Sütlüoğlu tarafından verildi. Akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı programda, 'Dezenformasyon Yasası', 'Dezenformasyonda Uygulanabilecek Yollar', 'Dezenformasyon Olup Olmadığını Nasıl Anlarız? ', 'Sanal Gerçekliğin Dili' , 'Sosyal Medya Okuryazarlığı', 'Sahte İçerik Kavramlar', 'İnternet Ortamında Güvenilirlik ve Bilginin Güncelliği' , 'Güvenirliği Belirleyen Temel Unsurlar', 'Medya Metinlerinde Sorgulayıcı Olabilmek', 'Türkiye’de Sahte Habere Direnç Olasılıkları' konu başlıklarına değinilerek detaylı bilgiler verildi.
Dr. Öğr. Üyesi Tuba Sütlüoğlu, ''Medya okuryazarlığının yazılı ve yazılı olmayan farklı formatlardaki iletilere erişim, onları çözümleme, değerlendirme ve iletme yeteneği olarak tanımlandığı şu süreçte öğrencilerin yalnızca gördükleri medya ürününü okumalarını değil aynı zamanda onu oluşturma sürecinde de rol almaları gerekir'' ifadelerini kullandı. Dr. Öğr. Üyesi Sütlüoğlu’na program sonunda teşekkür belgesi takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle