ŞİFASI MUCİZE KARIŞIM!

Kefir, kendine özgü mayalanma biçimiyle hem faydalı hem de sevilen içeceklerin başında geliyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
02 Kasım 2023 Perşembe 11:16
63 Okunma
ŞİFASI MUCİZE KARIŞIM!

Kefir, kendine özgü mayalanma biçimiyle hem faydalı hem de sevilen içeceklerin başında geliyor.

Özellikler içeriğindeki probiyotikler sayesinde eşsiz bir bağışıklık sistemi güçlendirici ve sindirim sisteminde faydalı etkileri bir araya getiriyor. Fakat kefire ekleyeceğiniz bir besin daha oldukça etkili bir küre dönüşebilir.Kefir ve limon suyu karışımının faydalarından yararlanmak için, sadece bir bardak kefire 1-2 yemek kaşığı limon suyu ekleyebilirsiniz. Bu karışımı günde bir veya iki kez tüketebilirsiniz.

SOĞUK ALGINLIĞININ DOĞAL İLACI

Probiyotik bakımından zengin bir fermente süt ürünü olan kefir, bağırsak sağlığını desteklerken, aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirmeye yardımcı olur. Bu durum, iyi bağırsak bakterilerinin bağışıklığı desteklemesiyle ortaya çıkar. Limon suyu ise C vitamini bakımından zengin bir kaynaktır ve bağışıklık sistemindeki etkileri de oldukça güçlüdür.Journal of Complementary and Integrative Medicine'da yayınlanan 2021 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre; soğuk algınlığı ve grip semptomlarını hafifletebilecek karışımlardan biri, kefir ve limon suyu karışımı.Journal of Complementary and Integrative Medicine'da yayınlanan 2021 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre; soğuk algınlığı ve grip semptomlarını hafifletebilecek karışımlardan biri, kefir ve limon suyu karışımı.

SİNDİRİM SAĞLIĞINI İYİLEŞTİREBİLİR

Kefir, probiyotiklerin yanı sıra lif bakımından da zengindir. Lif, sindirim sisteminin düzgün çalışması için gereklidir. Limon suyu ise sindirim sistemini uyarmaya yardımcı olabilir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle