KANSER HÜCRELERİNİ UYKUNUZDA YOK EDİYOR!

Uyku sorunu, hemen herkesin hayatının bir döneminde karşılaştığı ve günlük yaşam kalitesini düşürebilen sağlık sorunlarından biri.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
02 Aralık 2023 Cumartesi 12:23
122 Okunma
KANSER HÜCRELERİNİ UYKUNUZDA YOK EDİYOR!

Uyku sorunu, hemen herkesin hayatının bir döneminde karşılaştığı ve günlük yaşam kalitesini düşürebilen sağlık sorunlarından biri.

Üstelik düzenli bir uyku, birçok hastalığın da koruyucusu. Bazı besinler, hem uykunuzu düzenleyebilir hem de kanseri önleyebilir. Basit bir meyveyle bile bu sorunu çözebilirsiniz. Yatmadan hemen önce bir muz yemek, insanların kaliteli bir uykuya sahip olmasına yardımcı olabilir. Uzmanlara göre muz, düşündüğünüzden çok daha fazlasını sunabilecek kapasiteye sahip bir meyve.Uzmanlar, muzun, kasları gevşetmek için en iyi kaynaklardan olan yüksek seviyedeki magnezyum ve potasyuma sahip olduğunu vurguluyor.Ayrıca muz, içeriğindeki, beyni sakinleştirmeye yardımcı olabilecek triptofan sayesinde daha hızlı uykuya dalmaya yardımcı olabilir.Muz, aynı zamanda birçok kişinin daha iyi dinlenmek için kullandığı melatonine benzer şekilde etki gösteriyor.Uzmanlar, ayrıca üzüm, vişne ve çilek gibi yüksek düzeyde uykuya neden olan melatonin sunan diğer meyvelerin de altını çizdi.Araştırmalar, bu meyvelerin yanı sıra badem, balık, tam tahıllı tahılların da uykuya yardımcı olabileceğini ekledi.Araştırmalar, bu meyvelerin yanı sıra badem, balık, tam tahıllı tahılların da uykuya yardımcı olabileceğini ekledi.Uyku uzmanları, uykuya yardımcı olmak için yalnızca hafif yemekler yemek ve baharatlı yiyeceklerden, çikolatadan ve yüksek karbonhidratlı yiyeceklerden kaçınmak da dahil olmak üzere ek beslenme ipuçları önerdi.Hem olgun hem de olgunlaşmamış muzlarda bulunan bir lif olan pektin, dışkıyı yumuşatmaya ve kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir ve bu sayede potansiyel olarak kolon kanseri riskini azaltabilir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
KanserHücreYokEder
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle