CENNET HURMASINI BÖYLE YİYEN YAŞADI

Cennet hurması özellikle kış mevsiminde sevenleri tarafından bol bol tüketiliyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
02 Aralık 2023 Cumartesi 12:29
178 Okunma
CENNET HURMASINI BÖYLE YİYEN YAŞADI

Cennet hurması özellikle kış mevsiminde sevenleri tarafından bol bol tüketiliyor.

Şu sıralar pazar, market tezgahlarında yerini alan cennet hurması vücuda faydalarıyla da ön plana çıkıyor. Ancak cennet hurmasını böyle yemek etkisini 2'ye katlıyor. Hatta bağırsak ve sindirim sorunu yaşayanların dermanı oluyor.Cennet hurması, genellikle "Trabzon hurması" veya bilimsel adıyla "Diospyros kaki" olarak bilinen, yaprak döken bir ağacın meyvesidir. Bu meyve, genellikle parlak turuncu-renkli, tatlı ve yumuşak bir yapıya sahiptir. Özellikle Asya kökenli olan cennet hurması, dünya çapında birçok ülkede yetiştirilmekte ve tüketilmektedir.

Cennet hurmasının olgunlaşma süreci, meyvenin yapısını ve tadını büyük ölçüde etkiler. Olgunlaşmamış cennet hurmaları genellikle sert ve burukken, tamamen olgunlaşmış meyveler tatlı ve yumuşaktır.

Bu meyve, çiğ olarak tüketilebildiği gibi kurutularak veya çeşitli tariflerde kullanılarak da değerlendirilebilir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan cennet hurması, sağlıklı bir beslenme seçeneği olarak da değerlendirilir.

Tezgahlarda yerini alan cennet hurması nam-ı diğer Trabzon hurması rengi, kokusu ve lezzetiyle adeta göz kamaştırıyor. Şifa deposu olan bu hurmayı yoğurtla yemek ise bakın ne faydalar sağlıyor.

Kurusuyla yaşıyla hem üreticisinin hem de tüketicisinin yüzünü güldüren cennet A vitamini bakımından zengin, C-B vitamini, protein, tiamin ve ribollavin barındıran cennet hurması, sindirim sistemi hastalıkları, kilo vermek isteyenler için doğal ilaç olarak tercih ediliyor.Cennet hurmasını nasıl tüketmeliyiz diye soranlar için ise yoğurt ön plana çıkıyor. Kür gibi uygulandığında cennet hurması-yoğurt karışımı adeta binbir derde deva oluyor.

KAYNAK: POSTA GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle