İLAÇ KADAR ETKİLİ OLDUĞU İSPATLANDI!

Hazımsızlık, en yaygın sorunlardan biri olmasının yanı sıra; sindirim sistemindeki bazı sorunların da habercisi olarak biliniyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
12 Eylül 2023 Salı 10:51
189 Okunma
İLAÇ KADAR ETKİLİ OLDUĞU İSPATLANDI!

Hazımsızlık, en yaygın sorunlardan biri olmasının yanı sıra; sindirim sistemindeki bazı sorunların da habercisi olarak biliniyor.

Düzenli bir sindirim sistemi, rahat bir yaşam sunarken bu sistemdeki ortaya çıkan sorunlar, kronik hastalıkların habercisi olduğu gibi aynı zamanda yaşam kalitesini de büyük oranda düşürebilir. Bununla mücadelenin yolu ise; aslında mutfaklarımızdaki baharat rafında olduğu ispatlandı.Bilim insanları, yaptıkları son araştırmalardan birinde mutfaklarımızda bulunan bir baharatın neredeyse ilaç kadar etkili olduğunu tespit etti.

Curcuma longa bitkisinin kökünden elde edilen zerdeçal, kurkumin adlı doğal aktif bir bileşiği sayesinde etkili sonuçlar almanızı sağlıyor. Özellikle iltihap karşıtı ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde Güneydoğu Asya'da uzun süredir "doğal bir tıbbi ilaç" olarak kullanılıyordu.

Tayland'daki Chulalongkorn Üniversitesi'nden araştırmacılar, hazımsızlık olarak da bilinen tekrarlayan mide rahatsızlığı olan 18-70 yaşları arasındaki 206 hastanın rahatsızlıklarını kayıt altına aldılar.

Elde edilen sonuçlara bağlı olarak zerdeçalın etkinliğini göstermek için yaptıkları çalışmada, şaşırtıcı veriler elde edildi.

Zerdeçalın aktif maddesi olan kurkumin şu anda Güney Doğu Asya ülkelerinde hazımsızlık tedavisinde kullanılıyor ancak hala belirsizlikler de mevcut.

Ekip, yapılan çalışmada "kurkumin" içeriği sayesinde zerdeçalın, hazımsızlık yaşayan kişilerde iyileşme yaşandığı görüldüğünü belirirken aynı zamanda besinin iyi tolere edildiğine de vurgu yaptılar.Zerdeçalın ayrıca enfeksiyonla savaşmaya, alerjilere karşı korumaya, hafızayı güçlendirmeye ve ruh halimizi iyileştirmeye yardımcı olduğuna inanılıyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
İLAÇKadarEtkili
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle