BİR KAŞIK YİYEN 40 YIL HASTALANMIYOR

Vücuda antioksidan yüklemek ve hücreleri serbest radikallere karşı korumak istiyorsanız besinlerin gücünden faydalanabilirsiniz.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
02 Nisan 2024 Salı 10:46
161 Okunma
BİR KAŞIK YİYEN 40 YIL HASTALANMIYOR

Vücuda antioksidan yüklemek ve hücreleri serbest radikallere karşı korumak istiyorsanız besinlerin gücünden faydalanabilirsiniz.

Öyle bir besin var ki saatlerce kaynatılarak zahmetlice hazırlanıyor. Ancak derman olmadığı dert yok. Kaşık kaşık yenildiğinde tüm hastalıklara derman olan bu besin özellikle kan şekerini dengeleme konusunda çok başarılı.

Pekmez, Türk mutfağında ve Orta Doğu'nun bazı bölgelerinde yaygın olarak tüketilen bir tatlı ve besleyici gıda maddesidir.

Genellikle üzüm, incir, dut veya nar gibi meyvelerin kaynatılması ve ardından şeker ilavesiyle yoğun bir kıvamda pişirilerek hazırlanır.

Bu işlem sırasında meyvelerin doğal şekerleri konsantre edilir ve pekmez yoğun bir tatlılık elde eder.

Pekmez, genellikle kahvaltılarda ekmeğin üzerine sürülerek veya tahinle karıştırılarak tüketilir.

Ayrıca çeşitli tatlı ve hamur işlerinde de kullanılabilir. Pekmezin sağlıklı bir alternatif olduğu düşünülür çünkü içerdiği doğal şekerler ve mineral açısından zengindir. Ayrıca lif içeriği de oldukça yüksektir.

Pekmezin birçok faydası vardır, ancak tam olarak hangi çeşit pekmezin kastedildiği önemlidir çünkü pekmez farklı meyvelerden yapılabilir.Özellikle üzüm pekmezi, dut pekmezi ve nar pekmezi gibi çeşitler popülerdir ve her birinin kendine özgü faydaları vardır.

KAYNAK: POSTA GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle