B12 EKSİKLİĞİNİ TAMAMEN BİTİRİYOR

B12 vitamini eksikliği, halsizlik, yorgunluk ve birçok şikayeti beraberinde getirir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
11 Kasım 2023 Cumartesi 10:12
230 Okunma
B12 EKSİKLİĞİNİ TAMAMEN BİTİRİYOR

B12 vitamini eksikliği, halsizlik, yorgunluk ve birçok şikayeti beraberinde getirir.

B12 vitamin eksikliğini gidermek, B12 vitamin kaynaklarını doldurmak için bazı besinlerin şifalı gücünden faydalanmak gerekir. Uzmanlar, B12 vitamin eksikliğini gideren besinleri tek tek sıraladı. Tükettiğiniz andan itibaren etki eden bu besinler B12 deposunu dolduruyor. Vücuttaki B12 deposu tükendiğinde B12 vitamin eksikliği ortaya çıkar. Halsizlik, yorgunluk, kalp çarpıntısı, nefes darlığı gibi belirtiler B12 eksikliğini işaret eden birkaç sinyaldir. B12 vitamin eksikliği tedavi edilmediğinde kronik hastalıkların önü açılıyor.

DENİZ ÜRÜNLERİ:

Özellikle istiridye, alabalık, somon ve sardalye gibi deniz ürünleri bol miktarda B12 vitamini içerir.

ET VE TAVUK:

Kırmızı et, özellikle sığır eti ve karaciğer B12 vitamini açısından zengindir. Tavuk ve kırmızı et, B12 kaynağını hızlıca doldurur.

SÜT ÜRÜNLERİ:

Süt, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri B12 vitamini içerir. B12 deposunu doldurmak için, kefir ve yoğurt bol bol tüketilmelidir.

YUMURTA:

Yumurta sarısı B12 vitamini içerir. Günde 2 adet haşlanmış yumurta tüketildiğinde B12 vitamini başta olmak üzere birçok vitamin kaynağına ciddi seviyede katkısı olur.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
SaglıkB12Vitamin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle