HAFIZAYI KESKİNLEŞTİREN YÜRÜME YÖNTEMİ!

Yürüyüşün sağlığımız üzerindeki faydalarını hepimiz biliyoruz.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
11 Kasım 2023 Cumartesi 10:29
83 Okunma
HAFIZAYI KESKİNLEŞTİREN YÜRÜME YÖNTEMİ!

Yürüyüşün sağlığımız üzerindeki faydalarını hepimiz biliyoruz.

Zaman zaman yapılan çalışmalar sadece fizyolojik olarak değil psikolojik olarak da yürüyüşün birçok faydasının bulunduğunu gösteriyor. Ancak yakın zamanda yapılan bir araştırma bu ilginç yöntemle yürümenin beyninizin kaynaklarını harekete geçirmek için güçlü bir tetikleyici olduğunu düşünüyor.Çin'de ortaya çıktığı düşünülen bu eski uygulama, yürümeyi içeriyor ancak düşündüğünüz yönde değil.Dr. Mosley, yalnızca 100 adım geriye gitmenin, 1000 adım ileri gitmek kadar etkili olabileceğini açıkladı."Bunu ilk duyduğumda, bu kadar basit ve açıkçası tuhaf bir şeyin bu kadar büyük bir etkiye sahip olabilmesi ilgimi çekmişti.""Koşu bandında da yapılabilir ancak riskli olabileceği için dikkatli olarak düz bir yolda güvenli bir şekilde yapmanızı öneririm."Geriye doğru yürümek dengenize ve sırt ağrınıza fayda sağlarken, daha da şaşırtıcı olanı aynı zamanda kısa süreli hafızayı da güçlendirdiğine dair görüşler bulunmasıdır.

ARAŞTIRMA SONUÇLARI NE DİYOR?

Roehampton Üniversitesi'nden araştırmacılar da bu sonuçları destekliyor.Üniversitedeki araştırmacılar 100 gönüllüden bir video izlemelerini ve ardından ileri, geri yürümelerini veya hareketsiz durmalarını istedikten sonra ilginç sonuçlar elde ettiler.Ters yönde yürüyen grup düzenli olarak video hakkında diğerlerinden daha fazla şey hatırladı.

YÜRÜYÜŞE NASIL BAŞLANIR?

Profesör Janet Dufek, yavaş başlamayı ve giderek süreyi artırmayı önerdi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle