KALBİ 20 YAŞ GENÇLEŞTİRİYOR!

CDC (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi) yaptığı son araştırmalarda, birçok yetişkinin gerçek yaşlarından yedi yaş daha büyük bir "kalp yaşı" olduğunu keşfetti.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
30 Nisan 2024 Salı 10:45
125 Okunma
KALBİ 20 YAŞ GENÇLEŞTİRİYOR!

CDC (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi) yaptığı son araştırmalarda, birçok yetişkinin gerçek yaşlarından yedi yaş daha büyük bir "kalp yaşı" olduğunu keşfetti.

Yapılan araştırmalar, yüksek tansiyon, obezite, sigara ve diyabet gibi risk faktörlerine dayanarak kalp yaşlarının kadın ve erkeklerde oldukça yüksek olduğunu gösterdi. 

EDAMAME

Edamame en güçlü kalp koruyan besinlerden biri. Çünkü magnezyum, potasyum ve folat içerir. Bu besinler kan basıncını düşürür ve kalp sağlığını korur, bu da kalp hastalığı riskini azaltır.

ROOIBOS ÇAYI

Penn State Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, stresli durumlara kötü tepki veren insanların vücutlarında daha fazla iltihaplanma olduğunu ve obeziteyle, diyabet, kanser ve kalp hastalığı gibi hastalıklarla doğrudan bağlantılı olduğunu buldu.

ZENCEFİL

Zencefil, smoothie'lere renk katan popüler bir baharattan daha fazlasıdır; Bu güçlü kök bitki, kolesterol seviyenize düzenlemenize de yardımcı olabilir.Araştırmaya göre, denekler üç doz üç gram zencefil tükettiğinde zencefilin toplam kolesterol, LDL ve çok düşük yoğunluklu lipoprotein (VLDL) seviyelerini düşürmeye yardımcı olduğu bulundu.Araştırmacılar, zencefilin sağlığa olan faydalarını, antioksidan, antienflamatuar ve antibakteriyel olan gingerollere bağlamaktadır. Kalbi gençleştirme etkisine sahip faydalar için bir sonraki smoothie'nize veya çayınıza biraz taze zencefil rendeleyebilirsiniz.

YULAF

Bu tam tahıl, kalbiniz için en sağlıklı yiyeceklerden biri olabilir; yulaf ezmesi sadece bir sabah yemeği değildir.Science Daily, yulaf ezmesinin LDL veya "kötü" kolesterolü, HDL olmayan kolesterolü (toplam kolesterol eksi sağlıklı kolesterol) ve apolipoprotein B'yi azalttığını keşfetti.Porsiyon başına 4 gram lif içeren yulaf ezmesi, kalp sağlığınızı desteklerken aynı zamanda sizi öğle yemeğine kadar tok tutacaktır.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
KalpIyiGelenBesinler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle