YAŞANABİLİNİR BİR PAZARYERİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ilçesinin gelişimi ve yatırımları hakkında bir takım bilgiler verdi.

08 Mayıs 2014 Perşembe 09:34
1767 Okunma
YAŞANABİLİNİR BİR PAZARYERİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

 Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ilçesinin gelişimi ve yatırımları hakkında bir takım bilgiler verdi.

 Bilecik’in Pazaryeri Belediyesinde 2’inci dönem seçilen Muzaffer Yalçın, seçim sürecinde Pazaryerinde, sakin ve huzurlu bir ilçeleri olduğunu ve güzel bir seçim süreci geçtiğini belirtti. Yalçın, “ Bizim ilçemizde AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasında geçti. Seçim çalışmaları Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) zaten Pazaryeri’nden oturmayan bir aday göstermişti. Onun için sandıkta da vatandaşımız gereğinin yaparak iki tane partinin çekişmesi içinde geçti.

GEÇTİĞİMİZ DÖNEM ALT YAPI ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERDİK

 Konuşmalarının devamında Başkan Yalçın, çekişmeli bir seçim geçtiğini ve halkımızın teveccühüyle destekleriyle yeniden 30 Mart 2014 yerel seçimlerini zaferle kazandıklarını ifade etti. Yalçın, “ 5 yılı değerlendirmek lazım. Geçtiğimiz 5 yıl döneminde alt yapı çalışmalarına ağırlık verdik . Çünkü ilk göreve başladığımızda 29 Mart 2009 tarihinde seçildikten sonra öyle bir Belediye vardı ki borcunu çeviremeyen bir belediye vardı. Kişi borcu çok olan bir Belediye vardı. Ekonomik durumları kötü durumda bir Belediye vardı. Aynı zamanda da halkımız sokağa çıktığı zaman mutlu değildi, çünkü çamura basıyor, biz bu geçtiğimiz dönemi olmazsa olmaz olan alt yapı çalışmalarına ağırlık verdik.

İLÇEMİZ SANAYİ BAKIMINDA BİR POTANSİYEL SAHİBİ

Başkan Yalçın, İlçesinin potansiyelinin hem sanayi bakımından hem de tarım bakımından bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Yalçın, “ İlçemiz, potansiyeli yüksek bir ilçe, sanayi ,tarım, turizm bakımından çok güzel potansiyellere sahip bir ilçeyiz. Bu güne kadar da bu potansiyelleri tanıtım yönünden de sağlayamamıştık. İnşallah bu dönem ilçenin tanıtımını sağlanması ve sanayi olsun, tarım olsun, turizm projelerimiz olsun, gelecekte imar projelerimiz olsun, ilçemizi geliştirmek için elimizden geleni yapacağız.

 Bu dönemde yapacağımız İmar Projesi olsun bunları yaparak ilçemizi bir marka ilçe olmak yaşanılır bir ilçe konumuna getirmek için şahsım ve Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte, birlik ve bereberlik içinde başarmaya çalışacağız.

TÜRKİYE'DE SADECE İLÇEMİZDE YETİŞİYOR

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın konuşmasının devamında, 2009 seçimlerinden sonra Pazaryerini değiştireceğiz ve geliştireceğiz dediklerinin belirtti. Yalçın, “2014 seçimlerinde sloganımız “Birlikte Başaracağız” çünkü bizim istediğimiz yerlere Pazaryeri’nin gelmesi için bütün Pazaryeri’nde yaşayan her kesimi yönetime ortak etmeyi planlıyoruz. Şerbetçi otu Türkiye’de sadece Pazaryeri ilçemizde yetişiyor. İlçemizde yetişmesi diğer bölgelerde şerbetçi otunu bilmiyor olması bizim için dezavantaj oluyor. Şerbetçi otunun yetişme hikayesi Türkiye’de 17 tane bölgede denenmiş ve en verimli toprak Pazaryeri ilçesi olduğu anlaşılmıştı. İlçemizde bir fabrikamızda var. Şerbetçi otu üretim tesisleri şu anda şerbetçi otu 3 bin beşyüz alanda şerbetçi otu üretimi yapılıyor. Şerbetçi otu suyu seven bir bitki bizimde biliyorsunuz ilçemizde 5 tane gölet var. Şerbetçi otu öğle bir bitki ki 3 sene içinde verime geçiyor,  yani 3 sene harcıyorsunuz insanlar 3 sene niye bekliyim diyorlar. Osmanlı boncuk fasulyesi ekerim 1 sene içinde hem para kazanırım düşüncesi oluyor. Tesis maliyetleri yüksek bitki alternatif ürünlere geçmeye başladılar. Çilek üreticiliği baya hızlandı, sağ olsun Tarım İlçe Müdürlüğü baya hızlı çalışıyor tabı su olduktan sonra herşey oluyor “ dedi.

KINIK’TA USTA SAYISI AZALIYOR, ÇÖMLEKÇİLİK KINIK’TA ÖLÜYOR

Başkan Yalçın konuşmasının devamında , Kınık köyündeki üreticilerin tamamının 50 yaşının üstünde olduğunu belirtti. Yalçın, “ Kınık köyündeki çömlek ustalarının 50 yaşının üzerinde olduğunu için çömlekçilik sektöründe tehlike çanları çalıyor. Çünkü o sanatı devam ettirecek 25 yaşalarında genç yok köyde. Acilen bizim oraya bir yatırım yapmak lazım. Çömlek ustalarının en büyük sorunu Doğalgaz çünkü, maliyeti fazla bir iş çömlekçilik. Pazaryeri Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. O sanatın yaşaması lazım, o sanatı yaşatarak bir marka olacağız. Pazaryerinde marka olacağız derken, Kınık köyünü ayrı tutmuyoruz. Çömlekçiliği ayrı tutmuyoruz. Genç nesili orada tutmak için genç nesilin ufkunun geniş olması lazım. Ben bu sanatı yapıyorsam aç kalırmıyım dememesi lazım. Biz Belediye olarak projelerinin tasarlıyoruz Kınık çömlekçiliğini istenen yerlere getirmek ve Kınık Köyünün yaşatmak için ne lazımsa yapacağız “ dedi.

PAZARYERİ’NE ZİRAAT FAKÜLTESİ GELMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Başkan Yalçın konuşmasının sonlarına doğru, esas amaçlarının İlçeye bir Ziraat fakültesi getirmek olduğunu belirtti. Yalçın, “ İlçemiz tarım ile ilgileniyorsa, tarım ilçesi olacaksak üniversite ayağının çalıştırmamız lazım. Ziraat Fakültesinin gelmesi için elimizden geleni yapacağız. İlçemizin en büyük potansiyeli üniversite öğrencileri, 900 tane öğrencimiz şuan bizim 85 bin dönümlük arazimiz üzerinde 9 bölüm halinde hizmet vermekte. Bu öğrencilerimize Belediye olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Okul yolları sorunlar vardı. Biz Belediye olarak sıcak asfalt döktük. Sosyal tesisler yapıyoruz. Beytepe sosyal tesisimizi Belediye olarak yapacağız ve öğrencilerimizin rahatı için elimizden geleni yaparak onlara hizmetlerimizi sunacağız. Geçen sene en büyük yatırımları Meslek Okulunun çevresi için yaptık” dedi.

 

 Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bilecik İhlas Ajansı (İHA) muhabirine ilçenin tanıtımı için gösterdikleri ilgiden dolayı bir plaket verdi.

 

 

Son Güncelleme: 08.05.2014 09:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle