ULU ÖNDER ATATÜRK’Ü SAYGI İLE ANDIK

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde Bilecik'te de yapılan törenler ile anıldı.

10 Kasım 2014 Pazartesi 12:47
1787 Okunma
ULU ÖNDER ATATÜRK’Ü SAYGI İLE ANDIK

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde   Bilecik'te de yapılan törenler ile anıldı.

 

 

  İlk tören sabah Cumhuriyet Meydanında yapılan çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile gerçekleşti. Burada törenler ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sergi salonunda protokol üyeleri tarafından “Atatürk” konulu resim sergisinin açılışını gerçekleştirildi. Bu sergi ardından protokol üyeleri Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde, Bilecik Ertuğrulgazi Lisesi tarafından düzenlenen anma programına katıldılar. Buradaki anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

 

 

  Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Ertuğrulgazi Lisesi Müdürü Yunus Karaağaç, bıraktığı ölümsüz eserlerinin varisi olmaktan daima gurur duyduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76.yılında onu her zamankinden daha iyi anlamak ve hatırlamak üzere bir araya geldiklerini belirtti. Karaağaç, sözlerine şöyle devam etti.

 

 

  “Tarih ancak onu dikkatle ve şuurla inceleyenlerin elinde geleceği aydınlatan bir ışık kaynağına dönüşür. Dünyamızda yaşanan hızlı değişmeleri doğru okuyabilmemiz ve anlamlandırabilmeniz için olduğu gibi bugün de tarihin rehberliğine ihtiyaç duymaktayız. Bu sebeple Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu ve hangi temel ilkelere dayandığına sürekli hatırda tutmamız gerekmektedir. 

 

 

 Bu çerçevede Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirlerine, öngörülerini daha iyi bilmemiz büyük önem arz etmektedir. Milli bağımsızlık ve milli hakimiyet fikrinin Cumhuriyetimizin temel ilkesi olmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının verdiği kahramanlık mücadelesinin, bu mücadeleyle pişen ve olgunlaşan yüksek milli şuurun bulunduğuna hiç şüphe yoktur.

 

 

  Atatürk gibi düşünmek ve Atatürk gibi özgüven duygusu ve sabırla  milli bağımsızlığı milli şuura dönüştürecek adımları atmaya devam ettiğimiz sürece geleceğimiz daha çok güvence altında olacaktır. İnanıyorum ki, bu adımları kararlılıkla attığımız sürece Türkiye'mizin geleceği çok daha aydınlık, insanlarımız huzur içinde olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bu gücü ve bu inancı miras bırakan Büyük Önder Atatürk'e, bütün silah arkadaşlarına ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

 

 

  Ertuğrulgazi Lisesi tarih öğretmeni Pınar Yavuz ise; Atatürk’ün bir Kasım gününün sabah saatlerinde görevini tamamlayıp aramızdan ayrıldığını belirterek, “Türk milletinin yoksulluk, sefalet ve acı dolu günlerinde sunulmuş bir armağan gibiydi Anadolu'ya. Yıllar var ki görmemiştir bu toprak böyle bir cesurluk, böylesine baştan başa vatan millet sevgisiyle dolu olan. Görmemiştir bu halk kendini değil halkını düşüneni bu sebeple kulak verdi çağrısına erkeği, kadını, genci yaşlısı. Ata’sının gözlerindeki inanç yeterdi evde kalanı da feda edip düşmanın üstüne yürümeye. Öyle de yaptılar. Paslanmış bir tabanca, belki dededen kalma bir tüfekle kazmalarla, küreklerle gittiler üzerine.

 

 

Beşikte kalan bebeklerinin gözyaşlarına bakmadan. Onlar içindi tek yapılan bağımsız bir gelecek içindi. Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum dediğinde mavi gözlü insan anladılar nasıl savunulacağını vatanın namusun dinin dilin ve geleceğin nasıl korunacağını anladılar. Bir tek canları vardı bir tek davaları bir tek vatanları ve bir tek önderleri. Vereceklerdi canlarını, sürdüreceklerdi davalarını, kurtaracaklardı vatanlarını ve önderlerine verdikleri sözleri tutacaklardı” dedi. Konuşmaların ardından Atatürk’ün resimlerinden oluşan slayt gösterisi yapılırken, Ertuğrulgazi Lisesi öğrencileri 10 Kasım oratoryosu büyük bir beğeni ile dinlendi.

 

 

  Programa Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, vali yardımcıları, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Garnizon ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

 

 

Son Güncelleme: 10.11.2014 12:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle