TÜZÜN, “OY NAMUSTUR, SATILMAZ” DEDİ.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik merkez Bayırköy beldesinde seçim bürosu açılışını büyük bir kalabalığın katılımı ile gerçekleştirildi.

07 Mayıs 2015 Perşembe 10:55
1436 Okunma
TÜZÜN, “OY NAMUSTUR, SATILMAZ” DEDİ.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik merkez Bayırköy beldesinde seçim bürosu açılışını büyük bir kalabalığın katılımı ile gerçekleştirildi.

 

 

 CHP Bilecik’teki seçim çalışmalarını dur durak bilmeden sürdürürken, “Çalmadık kapı, sıkmadığmız el kalmayacak” hedefiyle ilçe ilçe, köy köy dolaşan CHP Bilecik Milletvekili adayı Yaşar Tüzün, son olarak Bayırköy’de seçim bürosu açtı. Bakırköy’de başta kadınlar olmak üzere köylülerin yoğun ilgisiyle karşılanan Tüzün,  CHP’nin iktidar yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Bakırköy’de yoğun bir emekli nüfus bulunduğuna dikkat çeken Tüzün, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun noter senediyle açıkladığı vaatlerin AKP’yi paniklettiğine, bu nedenle her seçimde yaptığı seçim rüşvetini artırdığına dikkat çekerek, konuşmasına şu şekilde devam etti.

“AKP iktidardan düşüyor. Bunu kendileri de görüyor. Bunu gördükleri için şimdi AKP teşkilatı köylere televizyon dağıtıyor. AKP’li belediyeler Çanakkale’ye gezi düzenliyor. Vatandaşlara havlu dağıtıyorlar. Gezilere katılın, dağıttıkları havluları alın, televizyonları kullanın. Bunlar ananızın ak sütü gibi helaldir. Çünkü bunlar sizin ödediğiniz vergilerle yapılıyor. Parası onların cebinden değil, sizin cebinizden çıkıyor. Ama şunu unutmayın, oy namustur, satılmaz. Onlar sizden topladıkları vergilerle aldıklarını size oyunuz karşılığında yeniden satmaya çalışıyorlar. Bu oyunu bozmaz sizin elinizde. Dağıttıklarını alın, ama sandığa gittiğinizde oy vermeyin”

 

 

“OY NAMUSTUR, SATILMAZ”

 

CHP Bilecik Milletvekili adayı Yaşar Tüzün, iktidarı kaybedeceğini anlayan AKP’nin seçim rüşvetlerini artırarak şimdi de köylerde televizyon dağıtmaya başladığını belirterek, “Bu yardımları sizin vergilerle yapıyorlar, ananızın ak sütü gibi alın kullanın; ama oy namustur satılmaz. Aranızdan yetişen, sizden hiç kopmayan, sizin içinizden biri olarak söylüyorum, sözüm sözdür.  Halkımıza yardımlar daha da artacak. Şimdi bir de benden dinleyin. Çiftçimize mazotu 1,5 liradan vereceğiz. Yetiştirdiğimiz ürün alım fiyatı  bir yıl önce belirlenecek. Tarlalarımız boş kalmayacak, çiftçilerimiz, köylülerimiz ürüne para edeceği için yeniden üretmeye başlayacak” dedi.

 

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BİN 500 TL OLACAK”

 

Tüzün konuşmasında, CHP iktidarında yapılacak olan hizmetlerden bahsederek, halkın iktidarında en düşük emekli maaşının bin 500 TL olacağını söyledi. Her iki dini bayrak arası birer maaş ikramiye verileceğini belirten Tüzün, “Emekli maaşları ile çalışan maaşları arasındaki "Uçurum" kapanacak. Emekli maaşları, gıda fiyat artışına ve refah payı artışına bağlı olarak yükselecek. Bakıma muhtaç emekliler ve yakınlarının sağlık, barınma ve beslenme ihtiyaçları karşılanacak. Emekliler arasındaki eşitsizliği giderecek adil bir intibak yasası çıkarılacak. Emeklilikte yaşa takılanların sorunları çözülecek. Emekliden alınan muayene ve katılım payı kalkacak. Çalışan emeklilerden kesilen sosyal güvenlik destek primi kalkacak. 16,7 milyon kişi ve 3,5 milyon haneye sosyal destek verilecek. Askerdeki gençlere de 360 lira destek verilecek. Sosyal destekler iki katına çıkacak, yardım çeşitleri artacak. 5 milyon yurttaş sosyal yardım kapsamına alınacak. Hiçbir hanenin geliri 720 TL'nin altında olmayacak. Yoksul yetişkinlere 240 TL'ye kadar muhtaçlık desteği verilecek. Engellilere, 400 ile 600 TL arasına destek sağlanacak. 3,2 milyon vatandaş ücretsiz Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınacak Yaşlılara üç ayda bir 900 TL yaşlılık desteği verilecek” dedi.

 Tüzün, konuşmasının ardından Bayırköy seçim bürosu açılışını gerçekleştirip, esnaf gezisi yarak vatandaşlar ile sohbet etti.


Son Güncelleme: 07.05.2015 10:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle